Ramazan'da Aklınızda Bulunsun! Aktar Rıza Ölmez Sizler İçin Derlerdi!

Birlik ve beraberlik ruhunun derinden hissedildiği Ramazan ayı boyunca aklınızda bulunması için önemli püf noktalarını köşe yazarımız Rıza Ölmez sizler için derlerdi.   Çok şükür büyük acılar yaşasakta ramazan ayına girdik ve doğal olarak beslenirken hem kilo kontrolü hemde hazımsızlık yaşamamak için faydalı bitkiler nelerdir bir bakalım (lütfen rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışınız ve bilinçsiz kullanmayınız)     Buğday ruşeymi faydaları nelerdir?     Öncelikle 1 ton buğdaydan yalnızca 1 kg ruşeym elde edilebildiğinden, oldukça da değerli bir besin olduğunu bilmek lazım. Ve "lif" bakımından zengin olduğu için sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler bırakır. 
İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde bedene zindelik ve canlılık verir. Bu sayede gün içinde düşen enerjini hızlıca geri toplarsınız ayrıca tok tutma özelliği bulunduğundan zayıflama diyetlerinde belirli miktarlarda tüketilmesi tavsiye edilir. Yoğurt, süt ya da kefir ile uyumu çok iyidir, bu nedenle genellikle birlikte tüketilir. 
Kan şekerini dengelediği bilinir. Bu da tatlı ihtiyacınızı minimuma indirir.     Kinoanın Faydaları Nelerdir?     Beslenme dünyası kinoayı tam tahıl olarak kabul eder. Çoğu yemekte dünya ülkelerinde pirince alternatif olarak görülen kinoa; vitamin, mineral ve lif açısından zengindir.Kinoa, çeşitli faydaları ile dünyanın en popüler sağlıklı gıdalarından biridir.Çoğu tahıla göre lif bakımından oldukça zengindir.
Glutensiz beslenmek isteyen ve gluten intoleransı olanlar için mükemmel bir tercihtir.
Yine Kan şekeri kontrolüne iyi gelen düşük glisemik indeksine sahip olan tohumlardandır.   Chia Tohumu Faydaları Nelerdir?
Chia tohumları, bitkisel Omega-3’ü bünyesinde barındırmaktadır. Birçok araştırma içeriğindeki Omega 3 yağ asitlerinin kolesterolü düşürdüğünü, kalp ritmini düzenlediğini, kalp damar sağlığına katkı sağladığını göstermiş ayrıca Omega-3 yağ asitlerinin, bakterilere karşı savaşan beyaz kan hücrelerinin (nötrofil) hücre duvarlarına girerek ihtiyacı oldukları bölgelere daha çabuk ve daha akışkan bir biçimde göç etmelerine katkı sağlarlar. Chia tohumu içerdiği yüksek lifler sayesinde kabızlığı önlemektedir. Lifler, özellikle sindirim sisteminin sağlığı açısından çok önemlidir. Chia tohumları dışkının bağırsaklardan daha kolay geçişini sağlamaktadır. Lif alımına ek olarak kesinlikle bol bol su tüketilmelidir.   Keten Tohumu  Faydaları Nelerdir?   Antioksidan deposudur, vücudu temizler.
Kolesterolün Düşürülmesine Yardımcı Olur.
Sindirim Sistemini Destekler.
Kanser Riskinin Azaltılmasına Katkı Sağlar.
Kan Şekerini Dengeler.
Cilt sağlığına iyi gelir.
Tok tutar.
Kabızlığa iyi gelir.     Yulaf ezmesi faydaları nelerdir?     İçeriğindeki vitamin, mineral, protein ve nişasta oranı ile tüm tahıllar içerisinde en fazla oranda çözünür lif içeren yulaf en ideal besin olarak önerilir.
İki kat daha hızlı doymayı sağladığından ve daha uzun süre tokluk hissi yaratır.
İçeriğindeki yoğun lifler sayesinde kan şekerini dengelediği için insülin direnci ve diyabet hastalarına uygun bir besindir. Yulaf ezmesi protein ve karbonhidrat açısından zengin olduğu gibi ayrıca minerallerden demir, manganez, çinko, magnezyum ve selenyum açısından da oldukça zengindir.