Yeni Nesil Üniversite: Uşak Üniversitesi Sizleri Bekliyor
Aklın ve Bilimin Işığında Yeni Nesil Üniversite olan Uşak Üniversitesinin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, tercih yapacak aday öğrencilere yönelik açıklamalarda bulundu. Uşak Üniversitesinin 14 yıllık bir üniversite olduğunu aktaranProf. Dr. Savaş, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla, akademik çalışmaları, sosyo-kültürel faaliyetleri, yeni ve modern yapısıyla bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.
Tercih yapacak adaylara seslenen Prof. Dr. Savaş, “Uşak Üniversitesi, 12 Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 3 Yüksekokulu, 11 Meslek Yüksekokulu, 18 Araştırma Merkezi ve Türkiye’de bir ilk olan Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Merkezi ile yeni nesil bir üniversitedir.”dedi.
Tarihi öneme sahip “İlkler şehri” olarak bilinen Uşak ilinin; Batı Ege, Orta Anadolu ve Akdeniz’i birbirine bağlamakta olduğuna dikkat çeken Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi konumu itibariyle, Türkiye’nin kavşak noktalarından birinde yer alan güçlü bir üniversitedir. Üniversitemiz öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla dikkatleri üzerine çekerken, % 92’lere varan doluluk oranıyla tercih edilen üniversiteler arasında yer almaktadır. Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası akreditasyonları tamamlamış, şehir ve sanayiyle bütünleşmiş, nitelikli bir büyüme ile rol model olmayı ve öncelikle Türkiye üniversiteleri arasında ilk 20’ye girmeyi hedeflemektedir.”şeklinde konuştu.
Uşak Üniversitesinin, modern Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, yarı olimpik yüzme havuzu, FİBA onaylı 2000 kişilik basketbol sahası gibi birçok özelliğe sahip olan Ömer Halisdemir Spor Kompleksive aynı zamanda her ay onlarca etkinliğin gerçekleştirildiği 1100 kişi kapasiteli Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi ile eğitim, spor ve sosyal etkinliklerle dolu bir yerleşkeye sahip olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, 15 bin kişinin müsabakaları izleyeceği sentetik çim stadyumun yer aldığı spor kompleksinin de, yeni dönemle birlikte tam kapasite ile Uşak’a hizmet vermeye başlayacağını belirtti.
“Türkiye’de Bir İlk: DTS Tasarım Merkezini Kurduk”
Uşak Üniversitesinin 2016 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare etmesiyle, deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite seçildiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş, Türkiye’de bir ilk olan DTS Tasarım Merkezini kurduklarının altını çizdi. Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında pilot üniversite olarak ihtisaslaşan Uşak Üniversitesinin, ülke ekonomisinin ilgili alanlarında yurt dışına bağımlılığını ortadan kaldıran önemli işlere imza atmakta olduğunu söyleyen Prof. Dr. Savaş “DTS Tasarım Merkezimiz, ülkemizden ve yurt dışından önemli firmalara hizmet vererek, tasarım konusunda kendinden söz ettirmeye başlamıştır. Deneyimli ve güçlü kadrosuyla ülkemizde ve dünyada adından söz ettiren tasarımlara imza atacağız.”dedi.
“Yerli ve Milli Teknoloji Üretecek Teknoparkımızda Sona Geldik”
Üniversitenin AR-GE ve İnovasyon öncelikli çalışmalara öncelik verdiğini belirten Rektör Savaş, Türkiye’de iki ilde bulunan (Afyon-Uşak) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi ortaklığında kurulan ilk Teknopark olma özelliğine sahip Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Uşak ayağı olan Uşak OSB Teknopark’ta sona gelindiğini açıklayarak, bölgeyi dünyanın önde gelen araştırma, geliştirme teknoloji ve yenilikçi merkezlerinden biri haline dönüştüreceklerini, yerli ve milli üretime ve rekabet gücünün artmasına katkı sağladıklarını belirtti.
“Yaptığımız Protokollerle Öğrencilerimiz, Alanlarıyla İlgili Mesleki Derslerini İşletmelerde Uygulamalı Olarak Gerçekleştiriyor”
Uşak Üniversitesi olarak Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzaladıklarını ve öğrencilerin alanlarıyla ilgili mesleki derslerini, Uşak Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmelerde uygulamalı olarak gerçekleştirmelerini sağladıklarını belirten Prof. Dr. Savaş“Yine bu işletmelerde staj imkânları verilerek, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili gerekli tecrübelerinin arttırılması hedeflenmektedir. 7+1 sistemi ile 7 dönem ders + 1 dönem uygulamalı eğitim modeli oluşturularak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimize sanayi tecrübesi kazandırılmaya başlanmış ve aynı zamanda 3+1 sistemi ile de Meslek Yüksekokullarımızdaöğrenim gören öğrencilerimizin çalışma alanlarına hazır olarak yetişmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca KOSGEB ile gerçekleştirilen anlaşma kapsamında, Uygulamalı Girişimcilik dersi üniversitemizde seçmeli ders olarak yer almakta ve 56 saatlik bu dersi alan öğrencilerimize iş kurdukları takdirde 30 bini hibe olmak üzere, düşük faizli olarak toplam 100 bin liralık para verilmektedir.”şeklinde konuştu.
“Değişim Programlarımızla, Uluslararasılaşma Hedefimizde Emin Adımlarla İlerliyoruz”
Öğrenciler için önemli konulardan biri olan, ulusal ve uluslararası değişim programlarında da iddialı olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Erasmus Değişim Programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi 19 ülke ve Rusya ile olmak üzere 100’ün üzerinde üniversite ile anlaşmamız bulunmakta ve her geçen gün bu anlaşmalara yenileri eklenmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında ise Üniversitemizin hali hazırda, dünyanın farklı bölgelerinden 11 ülkeden 20 yükseköğretim kurumu ile Mevlana değişim programı anlaşması bulunmaktadır. Değişim programlarımızla uluslararasılaşma hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz. Ayrıca ulusal çapta olan Farabi Değişim Programımız var. Üniversitemiz, 77 üniversite ile Farabi değişim programı anlaşması ile öğrencilerimize geniş bir portföy sunmaktadır.”dedi.
Uşak Üniversitesi’nin Çift Anadal ve Yandal imkânlarından da bahseden Rektör Savaş, “Üniversitemizde Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nde Çift Anadal eğitimi verilmektedir. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde Yandal eğitimi verilmektedir.” şeklinde konuştu.
“Uşak Üniversitesi Engelsiz Bir Üniversitedir”
Uşak Üniversitesinin engelsiz bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Savaş, “Engelsiz Birim Koordinatörlüğü her Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokullarında bulunan özel gereksinimli öğrenci danışmanları ile iş birliği içerisinde, özellikle eğitimde erişilebilirlik noktasında desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için uygulamalar yapılmasını sağlamaktadır. YÖK tarafından 2019 yılında düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında, ilk kez başvuru yapan Uşak Üniversitesi, eğitimde erişilebilirlik kategorisinde 3 yeşil bayrak ödülü kazandı. 2020 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde ise sosyal kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik kategorisinde 4 bayrak ödülü kazandı.” dedi.
“Uluslararası Öğrencilerin Tercih Ettiği Bir Üniversiteyiz”
Uşak Üniversitesinin uluslararası öğrencilerin de ilgi odağı olduğunu belirten Prof. Dr. Ekrem Savaş, toplam 62 ülkeden 2 bin 253 uluslararası öğrencinin üniversitelerinde öğrenim gördüğünü aktardı.
Uşak’taki yurt olanaklarından bahseden Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi içerisinde 500 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdumuz, yerleşkeye 1 km uzaklıkta 2 bin 822 kişilik KYK Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdumuz, yine kampüsümüze 1 km uzaklıkta yer alan 504 kişilik Erkek Öğrenci Yurdumuz ve 2bin 868 öğrenci kapasiteli KYK Mehmet Hacim Erkek Öğrenci Yurdumuz bulunuyor. Yaklaşık 2200 kişilik KYK Kız Yurdumuzun inşaatı da yine yerleşkemiz içerisinde devam ediyor.Ayrıca şehir merkezimizde yer alan özel apartlar ve özel yurtlarda bulunuyor. Şehrimizde öğrencilerimizin barınmayla ilgili problemi bulunmuyor.” şeklinde konuştu.
Tercih yapacak aday öğrencilerin, hem Uşak Üniversitesi web sayfasından (www.usak.edu.tr) hem de YÖK’ün hazırladığı Yükseköğretim Atlasından (https://yokatlas.yok.gov.tr/) üniversite, bölüm, burslar gibi daha ayrıntılı bilgilere ulaşabileceklerini sözlerine ekleyen Rektör Savaş,” Uşak Üniversitesi olarak tercihlerinizin mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz.”dedi.