Prof. Dr. Haydar Baş 'Önce Allah'ın hukukuna dikkat edeceksin'
Haber
03 Ağustos 2020 - Pazartesi 00:00
 
Prof. Dr. Haydar Baş 'Önce Allah'ın hukukuna dikkat edeceksin'
Prof. Dr. Haydar Baş 'Önce Allah'ın hukukuna dikkat edeceksin'
Ekonomi Haberi
Prof. Dr. Haydar Baş 'Önce Allah'ın hukukuna dikkat edeceksin'

Prof. Dr. Haydar Baş şöyle diyor;

"Biz, inandık derken bir iddiada bulunuyoruz… Allah (c.c) vardır, melekler vardır, peygamberleri vardır, kitapları vardır, hayır ve şer Allah'tandır. Bütün bunları söylerken bizim bir iddiamız olmuş oluyor. İşte bu iddianın ispatide ibadetlerimiz olmuş oluyor…" (Hikmetin Sırları sh:48)
 

 
'Önce Allah'ın hukukuna dikkat edeceksin'
 
 "İbadette insan, önce Allah'ın(c.c) hukukuna, Allah'ın (c.c) çizdiği ölçülere dikkat eder. Ondan sonra kulların hukukuna, herkesin hukukuna riayet eder. Bilir ki herkesin hukuku, Allah'ın (c.c) hukuku ile ilgilidir…
 Nefis dediğimiz o badire, o tuzak insanı kendi tasarrufuna aldığı zaman, iradesini kendi esiri yapar. İnsan farkında olmadan nefsinin iradesi, isteği istikametinde hayatını yönlendirir. Nefsin esiri olur. Ha başkası tutmuş sizi bir yere hapsetmiş, ha nefis esir etmiş, hapsetmiş. Ne fark eder…
 

 
'Esaretten kurtulmak mı istiyorsunuz?'
 
 Baklası sizi esir etse hiç olmazsa mazlumsunuz. Bunda mazlum değilsiniz. Bunda zalimsiniz. Nefis ipini gevşetmeyeceksin. Oysa sen, ipini sıkacak yerde yuları onun eline verdin. Onu, Allah'a (c.c) secde ettireceksin. Bu noktaya geldiğiniz zaman Allah'a(c.c) sevdanız başlar. Hürriyetinize kavuşursunuz.
Nefsin esaretinden kurtuldunuz mu hür olursunuz. Hür oldunuz mu, Allah(c.c) ile beraber olursunuz. İbadetle olur bütün bunlar, ibadetsiz olmaz…" (Yaşayan Kuran, Sünnet sh:31)
 

 
'Namazın namaz olabilmesi için…'
 
 "…Namazın olabilmesi için Cenab-ı Hakk'ın istediği inceliğin, ihlâsın onun içinde olması lazım. O da Allah'ı(c.c) hatırlamaktır, anmaktır. O namazın Allah (c.c) için olmasıdır. O duyguyu, o hali bir müminin namazda her an yaşamasıdır. Yani namazda gafil olmamasıdır. Neden? Çünkü "Beni zikir için namaz kıl" buyuruyor…"   (Yaşayan Kuran, Sünnet sh:307)
 

 
"İnandım, diyen Müslüman, Müslüman'dır'
 
 "İnandım, diyen Müslüman, Müslüman'dır. Ama kendisini de ciddi yanlışlardan, tehlikelerden koruması gerekiyor.
 Bu tehlikelerden koruması için ne lazım? Furkan sahibi olması lazım, yani hikmet sahibi olması lazım. Yanlışı doğrudan ayırması, yani Allah'ın (c.c) muradını anlaması lazım. Bunu kavrayamadığın zaman birisi gelir, sana süslü tabakta zehiri ikram eder, sende Allah, Allah ne kadar mükemmel yemek dersin, yersin, ölüp gidersin…"   (Hikmetin Sırları sh:161)

 
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı