İzmir'de BTP'ye Katılım Töreni
Haber
08 Ağustos 2023 - Salı 14:44
 
İzmir'de BTP'ye Katılım Töreni
Politika Haberi
İzmir'de BTP'ye Katılım Töreni

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İzmir İl Başkanlığı, yeni üyeleri ile tanışma programı düzenledi. Düzenlenen programa Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, MYK üyesi Adem Birinci, BTP İl Başkanı Ömer Kalem'in yanı sıra BTP’ye yeni üye olan kişiler katıldı. 

 

 

Programda konuşan BTP İzmir İl Başkanı Ömer Kalem, Türkiye’nin aydınlık yarınlara kavuşması için tek çıkar yolun Bağımsız Türkiye Partisi iktidarının olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: "AKP hükümeti 100 yıllık Cumhuriyet birikimimizi 20 yılda bitirerek ülkeyi yaşanmaz bir hale sokmuştur. Erdoğan'ın ekonomi anlayışıyla 20 yılda devletin borcunu 3 katına çıkardılar. Daha vahimi ise bu 3 katta daha fazla borç faizi ödediler (540 milyar dolar). Bu para ne demek biliyor musunuz? Afete uğrayan 11 ilimizi her şeyi ile 110 kez yeniden yapmak demek. Veya Türkiye'yi yeniden inşa etmek demek. Ama borca ve faize yedirdiler. Vergi,zam ve cezadan başka hiçbirşey bilmeyen bu hükümet ve yandaşları muhalefetten kurtulma zamanı gelmiş ve geçmektedir."

 

 

BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, BTP'nin 21 yıllık bir siyasi parti olduğuna işaret ederek, "Türk siyasetindeki aktörlerin dili birbirini ötekileştirmektedir. Bu gerilim üretiyor. Bu gerilimlerden Türkiye yoruldu. Birbirini aşağılayan ve ötekileştiren bu dilden Türkiye'nin kurtulması lazım. Türkiye'nin çözüme ihtiyacı var. Bugün Türkiye'nin en fazla neye ihtiyacı var diye bize sorarsanız, Bağımsız Türkiye Partisi olarak 'eğitim' deriz ancak onun da temelinde ekonomi yatar. Bugün çok zengin bir ülkede yaşıyoruz. Dünyanın en zengin yeraltı kaynaklarına sahibiz. İki tane örnek vereyim: Toryum, bor ve uranyum... Dünya bor rezervinin yüzde 70'i Türkiye'de… Bizim altınımız, bakırımız, çinkomuz da var. Petrolümüz ve doğal gazımız da... Bu kadar zenginlik içinde aslında bizim vatandaşımızın zengin olması lazım. Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'in kazanımı olan en kârlı, en stratejik, en fazla işçi çalıştıran şirketlerimizi babalar gibi sattılar. Elimizden çıkardığımız şirketlerin hangisi zarar ediyordu? Biz Bağımsız Türkiye Partisi olarak Genel Başkanımız Hüseyin Baş'la birlikte bu dili değiştirmeye geliyoruz. Ötekileştirmek yok! Gerilim dili yok. Çözüme odaklı olmak gerekiyor.Genel Başkanımızın dediği gibi yüzde 10'un zenginliğini yüzde 90'a pazarlıyorlar. Önemli olan yüzde 100'ün zengin olmasıdır. Bu nasıl olur? Bağımsız Türkiye Partisi'nin Milli Ekonomi Modeli'yle yapılır" diye konuştu. 

 

 

Yeni üyelere takılan parti rozetleriye program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İzmir'de, BTP'ye, Katılım, Töreni,
Yorumlar
Haber Yazılımı