Allah'ın sevdiği iki damla
Haber
04 Aralık 2018 - Salı 00:00
 
Allah'ın sevdiği iki damla
Allah'ın sevdiği iki damla
Ekonomi Haberi
Allah'ın sevdiği iki damla

Cenab-ı Hak, Kur’an'da şöyle buyuruyor: “Rahman'ın ayetleri onlara okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlar.” (Meryem, 58).

“Ağlayarak yüz üstü yere kapanırlar; bu, onların gönüllerindeki huşûyu artırır.” (İsra, 109).

Allah için ağlamak konusunda Resûlullah'ın (s.a.a.) bazı hadisleri şöyledir:

“Ey Ali! Nefsinde birtakım özelliklerin olmasını tavsiye ediyorum, onları korumaya çalış! Allah’ım! O’na (Ali’ye) yardım et! (...) Dördüncüsü Allah için ağlamaktır. Gözlerinden dökülen her damlaya karşılık cennette senin için bir ev yapılır.” (el-Bihar, 69/391/68).

"Ne mutlu, Allah’tan başka hiç kimse haberi olmadan işlediği bir günahtan dolayı Allah korkusundan ağladığı halde Aziz ve Celil olan Allah’ın kendisine baktığı yüze!” (a.g.e., 93/331/15

“Bilin ki her kimin Allah korkusundan gözlerinden yaşlar dökülürse, döktüğü her damla gözyaşı için kendisine cennette, inci ve mücevherattan yapılmış bir köşk verilir. O köşkte gözlerin görmediği, kulakların duymadığı ve hiçbir insanın aklından geçmeyen şeyler vardır.” (Emali es-Saduk, 351/1).

“Allah’ın gölgesinden başka hiç bir gölgenin olmadığı kıyamet gününde şu yedi kişi aziz ve celil olan Allah’ın arşının gölgesinde olur... Halvet köşelerinde aziz ve celil olan Allah’ı çok zikreden ve böylece Allah korkusundan gözlerinden yaşlar boşanan kimse.” (el-Bihar, 84/2/71).

Aynı hususta İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: “Gözlerin ağlaması ve kalplerin (haşyeti) korkusu zikri yüce olan Allah’ın rahmetindendir. Bu ikisini elde ettiğiniz taktirde dua etmeyi bir ganimet bilin.” (Mekarim’ul-Ahlak, 2/96/10).

İmam Zeyn’ul-Âbidin (a.s.) şöyle buyurmuştur: “Aziz ve Celil olan Allah nezdinde en çok sevilen iki damla; Allah yolunda akan kan damlası ve gece yarısı kulun sadece Allah için döktüğü gözyaşı damlasıdır.” (el-Bihar, 69/378/31).

İmam Bâkır (a.s.) da şöyle buyurmuştur: “Kıyamet günü üç göz dışında tüm gözler ağlar: Allah yolunda sabahlayan göz, Allah korkusundan gözyaşı akıtan göz ve Allah’ın haram kıldığı şeylere gözünü kapayan göz.” (a. g. e. 7/195/62).

İmam Sâdık (a.s.) ise şöyle buyurmuştur: “Gözyaşı dışında her şeyin bir ölçüsü ve tartısı vardır. Bir damla gözyaşı denizler dolusu ateşi söndürür. Göz, gözyaşlarıyla ıslanınca asla fakirlik ve zillet tozuna bulaşmaz. Göz, ağlayıp yaş dökünce Allah ateşi ona haram kılar. Eğer bir ümmet arasında ağlayan biri varsa, o ümmetin tümü bağışlanır.” (a.g.e., 93/331/14). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).

OKAN EGESEL - YENİ MESAJ

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı