BTP İZMİR ZÜBEYDE ANNEYİ ANDI
Haber
15 Ocak 2024 - Pazartesi 20:10
 
BTP İZMİR ZÜBEYDE ANNEYİ ANDI
Gündem Haberi
BTP İZMİR ZÜBEYDE ANNEYİ ANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım vefatının 101. yılında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İzmir İl başkanlığı tarafından kabri başında dualarla anıldı. 
 


Bağımsız Türkiye Partisi İzmir İl Başkanı Ömer Kalem anma programını her yıl düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: "Bugün burada dünyayı değiştiren insanı dünyaya hediye eden Zübeyde annemizin kabri başındayız. Vefatının 101. yıldönümünde kendilerini saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Zübeyde Hanımefendi Ehl-i Beyt soyundan gelen mübarek bir insandır, onu anlayabilmek için bizlere bırakmış olduğu vasiyetnamesine bakmamız yeterli olacaktır. Zübeyde annemiz sizler rahat uyuyun, bizler buradayız ve genel başkanımız Hüseyin Baş'la beraber milyonlarca insan evladının bırakmış olduğu emanete sahip çıkıyor..."
 

"Ne mutlu bizlere ki; bugün Atatürk'ün izinden giden tek lider Hüseyin Baş'la bir ve beraberiz" diyen BTP Bayraklı Belediye başkan adayı Ayşe Kelepir, "Cumhuriyetimizi ve devletimizi payidar kılmak için bizler bağımsızlık yolunda elimizden gelen var gücümüzle çalışacağız. İyi ki var oldunuz. İyi ki bizlere böyle bir evlat verdiniz. Allah mekanınızı cennet, ruhunuzu şad etsin" şeklinde konuştu.
 

BTP Gaziemir Belediye Başkan adayı Bület Taş anma programında duygularını şöyle dile getirdi. "Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, merhum başkanımız Hayda Baş ve onun fikir meşalesini gururla taşıyan değerli başkanım Hüseyin Baş ve değerli yol arkadaşlarımı saygıyla selamlıyor ve tüm dünyanın hayranlık duyduğu Gazi Paşamızı bizlere hediye eden Zübeyde annenin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz."
 

Topluca duaların yapıldığı anma programında bir konuşma yapan BTP Karabağlar ilçe başkanı Zübeyde Uslu "Atatürk'ü doğurarak Türk milletine armağan eden anatürk Zübeyde Hanımefendi Merhûmeyi, ölümünün 101. yılında kabri başında yâd ediyoruz" dedi ve şöyle devam etti: "Namuslu, dindar bir Türk kadınıdır, Zübeyde Anamız. Ehl-i Beyt'ten olan Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büyük dedesi bir Osmanlı şeyhülislamıdır. Atatürk'ün ailesi NAKİBÜLEŞRAF'tır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, böyle dindar bir ananın elinde yetişmiştir. Bugün Mustafa Kemal Paşa'nın yolundan ve izinden giden tek lider Genel Başkanımız Sayın Hüseyin Baş'tır. Gerçek Atatürkçülerin ve vatanseverlerin tek adresi Bağımsız Türkiye Partisidir."
 

 "Tüm Türk milletinin Zübeyde annemizin kabri başında olmak zorunluluğu vardır" diyen BTP Menemen Belediye başkan adayı Yüksel Gökçe, "Türk tarihinin en büyük devlet adamını yetiştiren, sevgili Zübeyde Anamızı ölümünün 101. yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz ve yetiştirdiği muhteşem Türk Atatürk'ü arıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: BTP, İZMİR, ZÜBEYDE, ANNEYİ, ANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı