Apaçık delillerden ibret alın
Haber
08 Ekim 2020 - Perşembe 00:00
 
Apaçık delillerden ibret alın
Apaçık delillerden ibret alın
Toplum Haberi
Apaçık delillerden ibret alın

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Zenginlikten sonra fakirlik ne de çirkindir! Dervişlikten sonra günah ne de çirkindir. Bunlardan daha çirkini ise Allah'a ibadet eden ve sonra onu terk eden kimsedir."
İmam Kâzım (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zenginlikten sonraki fakirlik ne de çirkindir! İbadetin ardından günah ne de çirkindir! Bundan daha çirkini ise Allah'a ibadet eden ve sonra ibadetten el çeken kimsedir."
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Huzur, ibadetin süsüdür."
İmam Hasan (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ibadeti taleb eden kimse kendisini ibadet için temiz kılmalıdır."
İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "En zor ibadet günahlardan sakınmaktır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Nice ibadet eden kimsenin dini yoktur."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Halis ibadet, insanın Rabbinden başkasına ümit bağlamaması ve sadece günahından korkmasıdır."
Kur'an'da şöyle buyurulur: "Ey akıl sahipleri! İbret alın."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Ey Allah'ın kulları! Fayda veren nimetlerden öğüt, apaçık delillerden ibret alın. Açıkça anlatılarak korkutulduğunuz şeylerden etkilenerek günahlardan sakının."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Amelsiz ahiretten ümidi olan kimseden olma… İbret alınacak şeyler anlatır fakat kendisi ibret almaz. Çok öğüt verir fakat kendisi öğüt almaz."
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "İbret alınız. Şüphesiz sizden öncekiler arasında ibret alınacak dersler vardır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Düşünen ve ibret alan kula Allah rahmet etsin. O halde insan sırt çeviren şeyin sırt çevirmesi ve ulaşan şeyin ulaşmasını görmelidir."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ki ibret verici şeyler açıklandı, zahir kılındı size. Sakıncalı şeylerden de men edildiniz. Gök elçilerinden (meleklerden) sonra da Allah'ın hükümlerini ancak bir insan ulaştırır size."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Mü'min dünyaya ibret gözüyle bakar, karnının ihtiyacı miktarınca ondan azık alır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "En üstün akıl ibret almak, en üstün uzak görüşlülük ihtiyat etmek ve en büyük ahmaklık aldanmaktır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Basiret ile ibret olmak hâsıl olur."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Aklın kazancı ibret almak ve ihtiyat etmektir. Cehaletin kazancı ise gaflet ve aldanıştır."
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim cahil olursa ibret alması az olur." (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikemt). 

OKAN EGESEL - YENİ MESAJ
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı