Gelecek Partisi Eşme İlçe Başkanı Hasan Atik'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı!
Haber
07 Mart 2021 - Pazar 00:00
 
Gelecek Partisi Eşme İlçe Başkanı Hasan Atik'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı!
Gelecek Partisi Eşme İlçe Başkanı Hasan Atik'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı!
Atatürk Haberi
Gelecek Partisi Eşme İlçe Başkanı Hasan Atik'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı!

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Gelecek Partisi Eşme İlçe Başkanı Hasan Atik bir mesaj yayımladı.

Mesajında Gelecek Partisi Eşme İlçe Başkanı Hasan Atik şunları ifade etti:

"Bu dünyadaki hiçbir canlı bir kadın kadar güçlü değildir. Hem evinde hem de kariyerinde mükemmel performansı ile birlikte en iyi şekilde yönetir. Dünyanın en güçlü varlıkları, Kadınlar Gününüz kutlu olsun

Kadın ile erkeğin birbirine rağmen değil birbirine güç veren, birbirini destekleyen bireyler olarak yaşamın her alanında birlikte yol almalarını sağlayacak sosyal politikalar üretilecektir.

Demokratik ve müreffeh bir toplum ulaşma hedefi doğrultusunda kadınların kendi hayatlarına ilişkin tercihlerini özgürce yapabilecekleri sosyal, siyasal ve ekonomik ortamın oluşturulması sağlanacaktır. Kadınları özel alanla sınırlamadan kamusal alanda yer almaları için fırsatlar sunulacaktır.

Kadınlar ülkenin kalkınması sürecinin erkeklerle birlikte aktif katılımcılardır. Kadınların katılımı olmadan sosyal ve ekonomik kalkınma gerçekleşemeyecektir. Bu amaçla kadınların iş gücü piyasalarında erkeklerle birlikte aktif olarak bulunmalarını, ayrıca kadınların ekonomik ve psikolojik olarak güçlenmelerini sağlayacak bütüncül bir yaklaşımla politikalar üretilecektir.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, doğrudan yaşam hakkını ilgilendirdiğinden en öncelikli sorundur. Sadece adli tedbirlerle bu sorunun giderilemeyeceği açıktır. Sorunun sosyolojik nedenlerine odaklanmadaki kamu idaresinin isteksizliği, bu sorunu giderek içinde çıkılamaz hale sürüklemektedir. Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kaldırılmalı, önleyici ve koruyucu tüm yasal tedbirler alınmalıdır. Ancak sorunun yeniden üretilmesinin önüne geçebilmek için bu sorunu ortaya çıkaran kök nedenlere odaklanmalı, bu doğrultuda araştırmalar yapılmalıdır. İstatistikler politikaların belirlenmesinde büyük rol oynar. Tüm bunların farkındalığıyla vakaların şeffaf olarak kayıt altına alındığı, doğru ve sağlıklı verilerin toplandığı, sivil toplum örgütlerinin deneyim ve birikimlerinin dahil edildiği çözüme yönelik sosyal politikalar geliştirilecektir.

Bu dünyadaki hiçbir canlı bir kadın kadar güçlü değildir. Hem evinde hem de kariyerinde mükemmel performansı ile birlikte en iyi şekilde yönetir. Dünyadaki tüm kadınların, Türk Kadınlarının ve Eşmeli tüm kadın hemşehrilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun"

GELECEK PARTİSİ EŞME İLÇE BAŞKANI

HASAN ATİK
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı