EYT Uşak SYD Derneği Genel Kurulunu Yaptı! Talip Yürük Dernek Başkanlığına Seçildi!
Haber
21 Mart 2021 - Pazar 00:00
 
EYT Uşak SYD Derneği Genel Kurulunu Yaptı! Talip Yürük Dernek Başkanlığına Seçildi!
EYT Uşak SYD Derneği Genel Kurulunu Yaptı! Talip Yürük Dernek Başkanlığına Seçildi!
Atatürk Haberi
EYT Uşak SYD Derneği Genel Kurulunu Yaptı! Talip Yürük Dernek Başkanlığına Seçildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Uşak Şubesinde bugün kongre heyecanı yaşandı. Şubat ayında açılışı yapılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Uşak  Şubesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugün I. Olağan Genel Kurul Kongresini yapıldı. Mevcut başkan Talip Yürük tekrar başkan seçildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu Kongresi bugün Şahin Oyun Salonu Kırathanesinde yapıldı. Kongreye gelen üyelerinin imzaları ve hes kodları alınarak salona alındılar. Pandemi kurallarının uygulandığı kongreye üyelerin  katılımı yoğun oldu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Uşak Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu Kongresi yapıldı. EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak canlı görüntülü telefon görüşmesiyle kongreye katıldı.   I. Olağan Genel Kurul Kongresi'nde divan heyetinin seçilmesi ve yetkileri, yönetim ve disiplin kurullarının belirlenmesi, şube açma işlemleri için yönetim kurulunun yetkilendirilmesi gibi gündem maddeleri değerlendirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongreye siyasi ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri destek için orada bulundular. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, SOL Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık, Sol Parti İlçe Başkanı Feridun Metin, . İzmir EYT Derneği  Şube Başkanı Doğan Türker, DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı İsmail Akbudak, DEVA Partisi Uşak Teşkilat İşleri Başkanı Baki Yavuz Türk, T.ÇİMSE- İŞ Sendikası Uşak Şube Başkanı Ali Murat Yalçındağ  ve  EYT İl kurucularından ve İl Temsilciğini yapan Ali Erdurmuş EYT Derneğinin Kongresinde destek amaçlı bulunan isimlerden.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Uşak Şubesi'in geçmiş döneme ait faaliyetleri ve son 1 yıla ilişkin bütçesinin Genel Kurul'un onayına sunulduğu toplantıda, yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri de seçildi.

Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında gerçekleşen ilk Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Talip Yürük Dernek  Başkanlığına, Ufuk Başak Başkan Yardımcılığına, Dernek Sekreterliğine Ülkü Coşkun,  Saymanlığa Bayram Demir,  Asil Üyeliğe  ise Deniz Kuter Çolak, Ali Türk Ve Kudret Başak seçildi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım kongreden önce bir konuşma yaptı. Milletvekili seçildiği ilk günden beri EYT'lerin haklarını savunduğunu ve savunmaya devam ettiğini söyleyen Yalım su sözleri ifade etti; "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldığım yetkiye dayanarak söylüyorum ki Allah'ın izni ile olacak olan ilk seçimde ister erken seçim olsun isterse 2023  yılındaki seçimlerde iktidar olduğumuzda EYT'nin sorununu çözeceğiz ve size bu konuda söz veriyorum"

SOL Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık'ta konuşmasında EYT'nin kongresinde mutluluk duyduğunu belirtti. EYT'nin genel çalışmasının siyaset olduğunu ve ülkenin sorunlarınında siyaset olduğunun altını çizdi.

T.ÇİMSE- İŞ Sendikası Uşak Şube Başkanı Ali Murat Yalçındağ'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne destek  konuşması yaptı.









 
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı