Uşak'ta Çocuklara Doğa Bilinci Veren Proje
Haber
20 Mayıs 2021 - Perşembe 00:00
 
Uşak'ta Çocuklara Doğa Bilinci Veren Proje
Uşak'ta Çocuklara Doğa Bilinci Veren Proje
Toplum Haberi
Uşak'ta Çocuklara Doğa Bilinci Veren Proje

Uşak’ta EKO-DEMİK Projesi İle Geri Dönüşüm ve Doğa Sevgisi Konularında Bilinçli Bireyler Yetişiyor!

Uşak’ta etwinning EKO-DEMİK projesi kapsamında öğrencilere; doğayı ve doğada yaşayan canlıları koruma bilinci, yaşadığı çevrede bulunan endemik canlı türleri konusunda bilgi, geri dönüşüm okuryazarlık becerisi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı, sunuş ve kendini ifade etme becerisi ile dil ve iletişim becerileri kazandırılıyor.

[51]

Uşak’ta proje ortakları Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Faruk Özoğul ve Uşak Karaağaç Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni eşi Güngör Özoğul ile Hatay Çekmece Nurlu Ortaokulu öğretmeni Emel Ateş, Kocaeli Çayırova Reysaş Lojistik Ortaokulu’ndan Ergün Karaca, Amasya Mehmet Paşa Ortaokulu’ndan Gözden Büyükaslan ve Kurucular İstanbul Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’ndan Ezgi Beşenk projede yer alan 30 öğrenciye çevre bilincini kazandırmak ve doğadaki canlıların önemini anlatıyor.

[61]

Proje kapsamında öğrencilere, yapılan çalışmalarda ‘Tohum Bombası’ etkinliğinde kağıdın geri dönüşümü ve doğa sevgisi aşılanıyor. Geri dönüşümün altının çizildiği proje kapsamında, tuvalet ve havlu peçete rulolarına balla birlikte kuşyemi eklenerek doğada ki kanatlı türleri beslendi. Atık kağıtlar çeşitli çiçek tohumları ile birleşerek doğada yeniden yeşermeleri sağlandı. etwinning EKO-DEMİK projesinde yer alan öğretmenler yaptıkları açıklamalarda şunlara yer verdi:

[71]

“Kuşyemliği etkinliğimizle doğada yaşayan canlılara duyarlılık kazandırmayı hedefledik. İlerleyen etkinliklerimizde Kuş Gözlem Derneği ile röportaj ve endemik canlı türleriyle ilgili çalışmalarımız oldu. Uşak’a özgü olan İtecik Lalesi tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca diğer illerdeki endemik türleri de keşfetmiş olacağız. Böylece endemik canlılarla ilgili farkındalık kazandırmayı ve kazanımlar arasında olan konularımızı da somutlaştırmayı hedefliyoruz. Her etkinlik öncesi bir toplantı gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca bu proje sayesinde farklı illerdeki öğrencilerimizin birbirini tanıma ve yaşadıkları yerler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Kısaca bu projeyle amacımız Öğrencilerin doğayı ve doğada yaşayan canlıları tanıması sağlanarak, öğrencilerin doğayı geri dönüşüm ile koruma bilinci kazanması amaçlanmaktadır.


[81]

Proje amaçları öğrencilerin; Doğayı ve doğada yaşayan canlıları koruma bilinci oluşturulması, yaşadığı çevrede bulunan endemik canlı türleri konusunda bilgi edinmesi, geri dönüşüm okuryazarlık becerisi kazandırılması, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı konusunda beceri kazanması, sunuş ve kendini ifade etme becerileri kazanılması, dil ve iletişim becerilerini geliştirmesidir.”

[91]
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı