Balkan Göçmenleri Uşak’ta İlk Defa Bir Araya Geldi!
Haber
26 Eylül 2022 - Pazartesi 22:33
 
Balkan Göçmenleri Uşak’ta İlk Defa Bir Araya Geldi!
Kuruluş aşamasında olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi ilk faaliyetini bugün yaptı.
- Haberi
Balkan Göçmenleri Uşak’ta İlk Defa Bir Araya Geldi!

UŞAK HABERLER - Balkan Göçmenleri Uşak’ta İlk Defa Bir Araya Geldi!
 Kuruluş aşamasında olan  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi ilk faaliyetini bugün yaptı.  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şube adına çalışmaları yürüten Gülay Danacı Uşak’taki Balkan göçmenleri ile iletişime geçip bugün Öz Merkez Toplantı Salonunda bir araya geldi. Toplantıya İzmir  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve BAL-GÖÇ Federasyon Başkanı Abdurrahim Nursoy ile yardımcıları Sabri Atasoy ve Hüseyin Paşaoğlu katıldı.
 
 
  Uşak Öz Merkez Toplantı Salonunda yapılan toplantıya katılan Balkan Göçmenleri bir araya gelip tanışma şansı buldular. Balkan Göçmenlerin buluşma toplantısının açılış konuşmasını  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi adına çalışmaları yürüten Gülay Danacı yaptı. Ailesinin Bulgaristan göçmeni olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyleyen başkan Gülay Danacı; Uşak’taki tüm Balkan Göçmenlerini bir araya getirmek için Uşak Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin kurulmasının ilk hedefi hale getirdiğinin altını çizdi.
 
 
   Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı (BAL-GÖÇ) Abdurrahim Nursoy yapmış olduğu konuşmasında dernek faaliyetlerini, kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Başkan Nursoy İzmir’de olduğu gibi bir çok ilimizde Balkan Göçmenlerin olduğunu Uşak’ta ki kardeşleri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Toplantıya Uşak’ta ikamet eden Balkan Göçmeninin yanı sıra ayrıca Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer ve Banaz İlçesi Reşadiye Köyü Muhtarı Şahin Doğan’da katıldı.
 
Yapılan konuşmaların ardından tek tek tanışan Balkan Göçmenlerinin bir araya ilk defa gelmelerinin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtiler.  Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi adına çalışmaları yürüten Gülay Danacı ile birlikte birçok etkinlikler yapmayı hedefleyen Balkan Göçmenleri; kültürlerini, örf ve adetlerini yaşayarak sürdürebilmeleri ve yeni kuşaklara aktaracaklarını altını çizdiler. Toplantı sonunda Uşak’ta ilk defa bir araya gelen Balkan Göçmenleri günün anlam ve önemini taşıyan toplu hatıra fotoğrafı çekimi yaptılar.
 
 
 
 
 
Kaynak: (UH) - www.usakhaberler.com Editör: Ramazan Güner
Etiketler: Balkan, Göçmenleri, Uşak’ta, İlk, Defa, Bir, Araya, Geldi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı