CHP’nin Adayı Yalım’dan, Esnaf Odalarına Ziyaret
Haber
17 Ocak 2024 - Çarşamba 18:43
 
CHP’nin Adayı Yalım’dan, Esnaf Odalarına Ziyaret
CHP’NİN ADAYI YALIM’DAN ESNAF ODALARINA ZİYARET
Uşak Haber Haberi
CHP’nin Adayı Yalım’dan, Esnaf Odalarına Ziyaret

UŞAK HABERLER - Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, seçim çalışmalarına hız kazandırarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve bağlı oda başkanlarını ziyaret etti. Ziyaretlere CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, İlçe Başkanı Uğur Dümen, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri Aday Adaylarının yanı sıra partililer eşlik etti. Ziyaretlerini çok sayıda partililer ile gerçekleştiren Özkan Yalım, adeta gövde gösterisi gerçekleştiriyor.
 
 
Birlik ve Oda Başkanlarına gerçekleştirilen ziyaretler ile ilgili konuşan CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, “Dün seçim startını partililerimiz ve örgütümüz ile birlikte, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve bağlı esnaf odaları başkanlarımızı ziyaret ederek gerçekleştirdik. Esnafların, sanayicilerin sorunlarını dinledik. Göze çarpan en büyük konu ekonomik kriz, kalifiye işçi bulmak, kiraların yüksek olması gibi başlıca problemler.Uşak'ın bir esnafı olarak bu sorunların hepsine vakıfım.  Allah izin verir belediye başkanı olursam esnafımızın, sanayicimizin sorunlarını bilerek yanlarında olacağım” dedi.
 
 
“Belediye Sürekli Eğitim Uygulama, Araştırma ve Meslek Edindirme Merkezi kuracağız.

Yalım konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; Genç çiftçilerimize yönelik tarımsal eğitimler, sanayi esnafımıza ara eleman yetiştiren eğitimler dahil meslek edindirici kurslar açılacak, bununla çalışan işçi kalifiye olacak, aranan eleman olacak! Belediyemizde Esnaf Masası ve Esnaf Müdürlüğü kurulacak! Esnaflarımızın sorunlarını giderecek ve ticaretin genişletilmesi için çalışmalar yapacak bir ticaret merkezi kurulacak!
 


Uşak Sanayisine yönelik belediye ve sanayi, ticaret odaları ile işbirliği yapılarak Bir özel teknik üniversitesi kuracağız! Uşak yeniden bir dokuma ve üretim şehri olacaktır. Uşak tül perdesinden tutunda tüm kumaşların teknolojik olarak dokunduğu bir şehir olacaktır.
 Her mahallemizin, köyümüzün üretim yaptığı ürünlerini pazarladıkları e-alışveriş sitesi kuracağız. Belediyemiz öncülüğünde bu ürünler hem yüzyüze sıcak satışla hem de e-alışveriş sitesi üzerinden satışa sunulacaktır. Esnafımızı buraya istediği ürünü koyup satacaktır. Biliyorsunuz son yıllarda ve son günlerde hastanelerden randevu almak çok zorlaştı. Uşak'a en kısa sürede Belediye hastanesi açmaya söz veriyorum. Bu hastanemizde poliklinik hizmetleri günün 24 saatinde aralıksız ve kesintisiz olarak verilecektir.
 


Uşak ara ham madde üreten şehir olmaktan çıkacak ürünün kedisinin üretildiği bir şehir haline gelecek!

Uşak Sanayisini geliştirecek çeşitli girişimlerim olacak, yani yeni üretim tesislerinin kurulmasına öncülük edeceğiz! Konya'nın Beyşehir İlçesi Huğulu Kasabası tüfek üretiminde bir dünya markası haline gelmiş bir yerdir.  Uşak neden böylesi silah üretip tüm dünyaya satabilecek bir şehir haline gelmesin!  Bizimde dünyaca ünlü battaniyemizin yanında böylesi ürünlerin çeşitliliğini arttıracak projeler geliştirmeliyiz. Böylelikle Yeni yapacağımız organize sanayiine yabancı yatırımcı çekebilir, Uşak ekonomisini canlandırabiliriz. Şehrimizi dünyaca ünlü markaların üretim yaptığı bir cazibe merkezi haline dönüştürecek projeler üreteceğiz. Uşak'ın kabuğuna sığmayan bir şehir olacağına sizlere söz veriyorum. 300 günde bu sözümü göreceksiniz! Uşak ne oldu böyle diyeceksiniz! "Uşak İkinci Yüzyılda Değişen ve Değişime Öncü Olan Bir İlkler Şehri" Olmaya devam edecektir.
 

Öncelikle Uşak Hava limanının açılmasını sağlayacağız. 
 
Uşak Hava Limanı öyle yada böyle açılacak. Bu hava limanına özel uçak firmaları ile Uşak sanayicileri desteği ile anlaşmalı uçakları indireceğiz! Uşak'ta yapılacak olan belediyeye ait tüm mimari yapıların projeleri ihale yöntemi ile değil yarışma yöntemi ile yapılacağını buradan ilan ediyorum. Bu yarışma jürisinde öncelikle Uşaklı siz hemşehrilerimizolacak, projeler görsel olarak sizlere dijital internet ortamında sunulacak sizler projeleri beğenip oy vereceksiniz! Konunun uzmanları oy verecekler bu projede sizlerin ve uzmanların istediği ve beğendiği şekilde gerçekleşecek.
 


Bu projeleri aday adaylığım döneminde açıkladığım 12 vizyon projelerimiz içinde mimari ve görsellik gerektiren projelerde yarışma yöntemini uygulayarak yapacağım sözünü buradan sizlere veriyorum. Örneğin yeni yapacağımız otogar projemizi göreve gelir gelmez yarışmaya sokacağım ve yarışmaya giren projelerin görselleri hazırlatıp görselleri sizlerin ve uzmanların beğenisine sunacağım. Sizin istediğiniz otogar projesi gerçekleşecek. Yeni Otogar projemiz hazırlanırken içinden Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren durağı olacak şekilde projelendirilecektir. Trenden inecek ve trene binecek olan vatandaşlarımız kolayca istediği şehre geçiş yapabilecek duruma gelecektir.”
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP’nin, Adayı, Yalım’dan,, Esnaf, Odalarına, Ziyaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı