CHP Uşak’ta Seçim Değerlendirmesi Yaptı
Haber
18 Haziran 2023 - Pazar 14:43
 
CHP Uşak’ta Seçim Değerlendirmesi Yaptı
Politika Haberi
CHP Uşak’ta Seçim Değerlendirmesi Yaptı

UŞAK HABERLER - Cumhuriyet Halk Partisi Uşak il binasında gerçekleştirilen toplantıya; CHP İl Başkanı Koray Akgün, Milletvekili Dr. Ali Karaoba, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, Gençlik Kolları Başkanı Onurhan Avşar ve partililer katıldı.
 
 
BİZE OY VEREN YURTTAŞLARIMIZA MİNNETTARIM
 
Genel seçimlerle ilgili açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler ile değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Akgün açıklamasına şöyle devam etti;  Seçim sürecini değerlendirmek üzere bugün bir araya geldik. Merkez ilçe ve il başkanlığı yönetimlerinin karşılıklı müzakeresi sonucunda görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmayı görev olarak kabul ettik. Öncelikle seçim sürecinde, İl, ilçe kadın  ve gençlik kolları,belediye meclisi ve il genel meclisi yöneticilerimize ,önceki dönem il ilçe başkanlarımıza,önceki dönem milletvekillerimize ve ismini sayamadığımız değerli büyüklerimize ve de  yaklaşık 4 aydır  bizimle beraber sahada çalışan Demokrat partisi,Saadet partisi,Deva partisi, Gelecek partisi il, ilçe başkanlarıma,yöneticilerine  ve üyelerine ,saha çalışmalarında, sokakta heyecanını bizimle paylaşan, alanları dolduran, sandıklarda görev alan, bizlere oy veren tüm partililerimize ve yurttaşlarımıza saygı ve minnetlerimizi sunuyorum.
 
 
UŞAK İL VE İLÇE KONGRE SÜREÇLERİ BAŞLAMIŞTIR
 
 
Yeni dönemde önümüzde bir yerel seçim vardır. Bu yerel seçimde Millet ittifak ile birlikte müşterek bir zeminde buluşup partinin güçlenmesini sağlayarak yerel seçimleri kazanma gerekliliği doğmuştur. Konuşmanın başında yapmış olduğum gibi bugünlerde çok konuşulan Değişim süreci konusu Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunca Uşak İl-İlçe başkanlıkları olarak kongre süreçleri başlatılmıştır. Yeni oluşacak yönetimlerde arkadaşlarımıza ve örgütümüze şimdiden başarılar dilerim.”dedi.
 
 
İl Başkanı Koray Akgün’ün konuşmasının ardından, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’da bir konuşma yaptı. Konuşmasında Karaoba; “Türkiye genelinde yüzde kırk sekiz altı küçümsenmeyecek bir oy. Ama sonuç itibariyle kaybettik. Biz yüzde altmış aldığımız yerler de var. Yüzde yirmi aldığımız yerler de var. Yüzde kırk sekiz Türkiye'nin ortalamasıdır sözleriyle başladı.” Dedi
 
"UŞAK İÇİN MİLLETVEKİLİ OLDUM"
 
Milletvekili Karaoba seçim değerlendirme konuşmasına şöyle devam etti; “Şimdi sorunlarımızı tespit edip önümüzdeki maçlara bakacağız. Doğal olanı da bu. Uşak ölçeğine gelince de iki seçimdir yanlış yapıyoruz. Bu da bir gerçek. Yani rakamlara baktığımızda ittifak yapıldığında, ittifak yapıldığında Uşak'ta iki milletvekili çıkarmak yerel seçim anlamında ilçelerin nerdeyse tamamını ve merkezi almak içten bile değil. Bunları da önümüze koyup değerlendirmek gerekiyo. Demek ki sadece bir il başkanının ya da bir milletvekilinin söylemiyle değil, belki geniş kurulların, geniş tabanda bir araya gelerek ittifakların ana çatısını kendi lokalde izlemlerini mutlaka yapmamız gerekiyor. Yani Uşak için çalışmak için milletvekili olduk. Ben genel anlamda şu an sağlık komisyonuna girdim. Sağlık, aile ve sosyal hizmetler konusunda girdim."dedi
 
"UŞAK'IN SORUNLARINI DİLE GETİRMEKBOYNUMUN BORCU"
 
 
Uşak'ın sorunlarını dile getirmek benim boynumun borcu. Bu şehre çok borcum var. Çünkü ben karnımı bu şehirde doyurdum, bu şehre yerleştim. Yerleşmeyi tercih eden insanlardan bir tanesiyim diyen Karaoba konuşmasına şöyle devam etti; " Burada doğduğum için değil. Burada doyduğum için ve burayı sevdiğim için yerleştim. Onun için Uşak benim için hayatımın en önemli şehri, en önemli yeri. bugünden sonra bana yirmi dört saat ulaşabilirsiniz. Gerçekten tabii biz kendi bilgimiz ve görgümüz dahilinde sorunları dile getiriyoruz. Ama bizim görmediğimiz, bakış açımızın eksik kaldığı yerlerde omuz atarsanız, fikir verirseniz, yapıcı eleştiriler yaparsanız her zaman varız biz bu işe şimdi tabii genel başkanı linç etmeye çalışıyorlar. Yanlışları var mıdır? Seçimden iki gün önce sorulduğunda kahraman olan kişi iki gün sonra bu kadar da hoyratça vicdansızca eleştirilemez. Eleştirinin sınırı vardır. Bizim en üst kurulumuz arkadaşlar kurultaydır. Yani siyasi partilerin en üst kuruludur. Ve bu da Cumhuriyet Halk Partisi'nde her dönem mahalle delegeleri seçiminden başlayarak sonuna kadar gidilmektedir.” Dedi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, Uşak’ta, Seçim, Değerlendirmesi, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı