Deniz Ertunç, Üyelerinden Büyük Destek Alarak Tekrar Başkan Seçildi.
Haber
26 Kasım 2023 - Pazar 19:59
 
Deniz Ertunç, Üyelerinden Büyük Destek Alarak Tekrar Başkan Seçildi.
Eğitim Sen Uşak Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi.
Uşak Haber Haberi
Deniz Ertunç, Üyelerinden Büyük Destek  Alarak Tekrar Başkan Seçildi.

UŞAK HABERLER - Uşak'ta faaliyet gösteren Eğitim Sen şubesi, 12. Olağan Genel Kurulu'nu düzenledi. Öğretmen Evi toplantı salonunda gerçekleşen genel kurul, üyelere verilen kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrasında ise tek liste halinde devam eden genel kurulda, mevcut başkan Deniz Ertunç, üyelerinden büyük destek alarak tekrar başkan seçildi. Seçim sonrasında,emekliliği  hak etmiş öğretmenlere plaketleri takdim edildi.
 
 
 
 
Genel kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan Kurulu üyelerinin seçilmesiyle devam eden Genel Kurulda konuşan Başkan Deniz Ertunç şu ifadelere yer verdi; "Bugün burada, emeğin yüzlerce yıllık birikimine dayanan, demokrasi ve emek mücadelesinin simgesi olan Eğitim Sen'in 12. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiriyoruz. Sendikanın tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, demokrasi mücadelesini sürdürenlerin tarihidir." şeklinde konuştu.
 
 

Başkan Ertunç, sendikanın tarihini vurgulayarak, "Eğitim Sen, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük mücadelesini kararlılıkla sürdüren bir emek örgütüdür. Biz, bu halkı sevdik ve bu ülkeyi sevdik. Hak verilmez, alınır; zafer mücadele ile kazanılır ilkesinden taviz vermeden yolumuza devam ettik." ifadelerini kullandı. Başkan Ertunç'un konuşmasında vurguladığı gibi, genel kurulda sendikanın geçmişi anıldı, sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi. Ayrıca, yaşanan pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlere rağmen sendikanın emek ve demokrasi mücadelesinden taviz vermediği belirtildi.
 
 

Eğitim Sen üyelerine seslenen Başkan Ertunç, "Gün mücadeleyi yükseltme günüdür. Birlikte hareket ederek, sömürüye, yoksulluğa ve baskılara karşı omuz omuza verelim. Bizler emeği ile var olan, hiçbir zorluğa boyun eğmeyen insanlarız. Eğitim Sen, bu ülkenin aydınlığı, çocuklarımızın geleceği, halklarımızın kardeşliği için mücadele eden bir örgüttür. Biz buradayız, varız ve kazanacağız!" dedi.
 
 
Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç'un konuşması, genel kurula katılan üyeler tarafından coşkuyla karşılandı. Eğitim ve emek mücadelesine vurgu yapan konuşma, sendikanın geleceğine dair umutlu bir tablo çizdi.
 
 
Başkan Ertunç'un konuşmasının ardından emekli olan öğretmenlere plaket takdim edildi. Sonrasında ise Gelir-Gider Durumu ve Faaliyet Raporlarının okunmasıyla genel kurul devam etti. Tek liste ile girilen seçime Deniz Ertunç yeniden güven tazeleyerek başkan seçildi.
 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Deniz, Ertunç,, Üyelerinden, Büyük, Destek, , Alarak, Tekrar, Başkan, Seçildi., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı