Ercan Uzun; "Dikkat Dikkat Öğretmeniniz Konuşuyor, Yolumuzu Açın"
Haber
13 Eylül 2022 - Salı 21:35
 
Ercan Uzun; "Dikkat Dikkat Öğretmeniniz Konuşuyor, Yolumuzu Açın"
Uşak Haber Haberi
Ercan Uzun;

UŞAK HABERLER - Eğitim-iş Uşak Şube Başkanı Ercan UZUN bir basın açıklaması yaptı. Uzun açıklamasında, “Hakkını arayan, mesleğine saygı isteyen, mesleki haklarını ve eğitim sistemini daha beter hale getirecek kanuna karşı haklı tepkisini göstermek isteyen biz Eğitim-İş’liler çelik barikatlarla çevrelendi, basın emekçilerinin çekim yapması engellendi, üyelerimizin polis çemberine giriş-çıkışı yasaklandı.” Dedi.

 

 

Başkan Ercan Uzun açıklamasına şöyle devam etti; “Eğitim-İş olarak 9 Eylül 2022’yi eğitim emekçilerinin direniş tarihine en önemli günlerden biri olarak kazımayı başardık. Saray’ın talimatı ve yandaş sendikaların oluruyla, biz eğitim emekçilerine sormadan hazırlanan ve içeriğinde sorunlarımızı iyileştirmek bir yana dursun, bizlere yeni yükler, angaryalar ve ayrıştırmalar barındıran Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı başlattığımız yoğun eylemlilik takvimi çerçevesinde Ankara’da, kendi evimize yani Milli Eğitim Bakanlığı’na gitmek üzere toplandık.

 

 

Ancak kendi öğretmeninden korkan bir Bakanlık olduğunu göstererek tarihe geçen MEB, bizlere kulak vermek yerine polis ablukasına aldırtmaya çalıştı. Hakkını arayan, mesleğine saygı isteyen, mesleki haklarını ve eğitim sistemini daha beter hale getirecek kanuna karşı haklı tepkisini göstermek isteyen biz Eğitim-İş’liler çelik barikatlarla çevrelendi, basın emekçilerinin çekim yapması engellendi, üyelerimizin polis çemberine giriş-çıkışı yasaklandı.

 

 

Ancak bu antidemokratik metotlar karşısında bizlerin basın açıklaması yapmaktan vazgeçeceğini ya da öğretmen sorumluluğunu terk ederek polisle karşı karşıya geleceğimizi umanlar hayal kırıklığına uğradı. Polis barikatıyla çepeçevre sarılmış durumda olduğumuz ve bu kuşatma hali 6 saat sürdüğü halde, direncimiz kırılmadı, sloganlarımız susmadı. Kuşatma altındayken dahi, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ders verdik. "Dikkat dikkat polis konuşuyor" sözleriyle bize dağılma çağrısında bulunan polise "Dikkat dikkat öğretmeniniz konuşuyor, yolumuzu açın" diye yanıt verdik.

 

 

6 saatlik kuşatmanın ardından direncimizin kırılmayacağını, irademizin bükülmeyeceğini gören kolluk kuvveti, MEB önünde basın açıklaması yapmamız için barikatı kaldırdı. Öğretmenleri bölmeyi ve haklarını daha da kırpmayı hedefleyen meslek kanunu gündeme geldiğinden bu yana Meclis’ten sokağa, okullardan medyaya kadar her alanda en güçlü tepkiyi gösteren Eğitim-İş, OHAL koşullarına rağmen bizzat Bakanlığın önünde iradesini göstererek tarih yazdı.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: (UH) - www.usakhaberler.com Editör: Ramazan Güner
Etiketler: Ercan, Uzun;, "Dikkat, Dikkat, Öğretmeniniz, Konuşuyor,, Yolumuzu, Açın",
Yorumlar
Haber Yazılımı