‘Etwinning Kalite Etiketi’ Ödül Töreni Gerçekleşti
Haber
15 Haziran 2022 - Çarşamba 22:58
 
‘Etwinning Kalite Etiketi’ Ödül Töreni Gerçekleşti
Atatürk Haberi
‘Etwinning Kalite Etiketi’ Ödül Töreni Gerçekleşti

UŞAK HABER - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘eTwinning Kalite Etiketi’ ödül töreni Vali Dr. Turan Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirildi


Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Vali Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, öğrenmen ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Dr. Turan Ergün, “Eğitim, yapılan yatırımlar ve bu yatırımların geri dönüşü açısından bakıldığında uzun ve zorlu bir süreçtir.  Sözlerime bu süreç içerisinde yer alan eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödül Töreni’nde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirterek başlamak isterim.Kıymetli evlatlarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerinde; 21. yy. becerilerini aktif bir şekilde kullanan, proje tabanlı öğrenme yöntemlerini derslerine aktaran öğretmenlerle karşılaşması öğrencilerimiz için büyük bir şans.” dedi.

Günümüzde eğitim yaklaşımlarının da çağın gelimine göre değiştiğini ifade eden Vali Dr. Turan Ergün, “Günümüz eğitim yaklaşımları, öğretmenin artık sadece bilgiyi aktaran kaynak kişi olmaktan çıkıp öğrencilerini bilgiye yönlendiren, onlara bu konuda rehberlik eden bir rol model olmasını zorunlu hâle getirmiştir.  Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimi, hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de büyük değişimlerin yolunu açmıştır. Dünya hızla değişmekte ve teknoloji sürekli yenilenmektedir. Günümüzün şartlarına uygun, milli ve manevi değerlerimizle donanmış, dünyadaki gelişmeleri ve değişimleri kavrayabilen bireyler yetiştirmek, sizlere düşen en önemli görevdir. Düşünen, sorgulayabilen, paylaşabilen, etkin ve üretken, kendini geliştiren nesiller yetiştirmek, gündemimiz her zaman en önemli başlıkları olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Eğitim yaklaşımlarındaki değişiminin sonucu olarak öğretmenlik mesleğinin de olumlu bir dönüşüm geçirdiğini belirten  Vali Ergün, “Kıymetli öğretmenlerimiz, sizlerden her zaman şunu hatırlamanızı istiyorum: ‘Eğitim, öğretmekle ilgili değil, öğrenmeyle ilgilidir öğretmenlerle ilgili değil, her zaman öğrencilerle ilgilidir!’ Proje tabanlı öğretim sürecinde, siz değerli öğretmenlerimizin artık birer bilgi rehberi olduğu aşikârdır. Kuşak geçişlerinin hızlandığı dijital bir dünyada yaşıyoruz. Öğrencilerimiz her ne kadar dijital bir dünya içinde doğmuş olsalar da sizlerin öğrettiği bilgilerle yol almaktadır. Yeni neslin becerilerine uyum sağlamaya çalışan sizlerin de öğrencileri iyi tanımanız gerektiğine inanıyorum. Öğrencilerinizin sıklıkla kullandıkları dijital uygulamaları, bu tür projeler aracılığı ile onları da işin içine katarak birlikte yapabilirsiniz. Çünkü böylesi faaliyetler çocuklarımızın gündemdeki konularla ilgili bilgi edinmelerine ve kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerine olanak sağlar. Okul sosyal ve duygusal becerilerin geliştiği en önemli kurumdur. Her birey kendisinin özel olduğunu hissetmek ister. Bu nedenle her insanın bir değer olduğu inancı içinde öğrencilerinizin yeteneklerini ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ediniz. Çünkü biricik yavrularımızın gizli kalan yetenekleri, toplum için büyük bir kayıp ve israftır. Esas olan, kabiliyetine göre yön verip, onların üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer, onların hayatlarında bir pencere açabiliyor, temeline birkaç damla su, ufuklarına bir tutam ışık olabiliyorsanız, ne mutlu size…” dedi.

eTwinning projesinin kazanımlarına da değinen Vali Ergün, konuşmasına,” Bir eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken, öğrencilerimiz karneleriyle çalışmalarının karşılığını alacaklar. İşini layıkıyla yaparak eğitime iyi örnekler kazandıran öğretmen ve idarecilerimiz de dün katıldığım bir törende ödüllerini aldılar. Bugün sizler de yoğun gayret ve çalışmalarınızın sonucu olarak E-TWINNING projeleriyle kalite etiketlerinizi alacaksınız. Tüm bunlar işini aşkla ve bir sanatçı üslubuyla yapan eğitim neferlerinin, eğitimdeki kalitenin sürdürülebilirliği açısından gurur verici girişimleridir.  Bu açıdan baktığımızda eTwinning projeleri hem sizler hem de öğrencileriniz için bulunmaz bir fırsat. Portal üzerinden yürütülen projeler, proje tabanlı öğrenmenin en büyük örneğidir. Bu platformda öğrenciler öğrenme motivasyonunu artırırken, farklı kültürleri tanımakta, diğer Avrupa ülkelerindeki eğitim faaliyetlerinden haberdar olmakta, web teknolojilerini eğitim amaçlı kullanabilme becerilerini ve yabancı dillerini geliştirmektedir. Sizlerin de bildiği gibi eTwinning, geleceğin öğretmenleri için muazzam bir araç… Binlerce kilometre uzakta bulunan öğrencilerin aynı anda sınıfınıza katılmasını sağlıyor ve ayrıca organize etmenin çok kolay olması bakımından katılımcılarına zengin bir deneyim yaşatıyor.” diye devam etti.

Millet olarak büyük ve başarılı işler yapmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade eden Vali Dr. Turan Ergün sözlerini, “Başöğretmen Atatürk, “Büyük işler, önemli girişimler ancak ortak çalışma ile sağlanır.” diyerek bu sözleriyle ulusal birliğin önemine vurgu yapmıştır. Milletimiz ancak birlik ve beraberlik içinde olursa büyük işler başarabilir. Özellikle insanların birbirini desteklemesinin karşılıklı sorumluluk haline geldiği günümüzde, eTwinning gibi bir topluluğun üyesi olmak, global başarılara adım atabilmemize imkân sağlayacaktır. Bu nedenle birbirimizi desteklemeye, umutlar vermeye ve faaliyetlerin sürekliliğinin sağlanmasına devam etmeliyiz. Sizlerin arkadaşlarınızla, çocuklarınızla, öğrencilerinizle birlikte ortaya koyduğunuz, dünya çapındaki bu çalışmaların herkese örnek olacağına inanıyorum. O azmi, o heyecanı ortaya koyduğunuz projelerde görüyorum. Katkı ve katılımlarınız, ödüle layık görülmüş çalışmalarınız için teşekkür ediyor, eTwinning Ulusal Kalite Etiketi alan, eTwinning’in tüm üyelerini tek tek tebrik ediyor, yeni projelerde buluşmak üzere başarılarınızın devamını diliyorum.” diye tamamladı.
 
Program, Vali Dr. Turan Ergün konuşmasının ardından müzik dinletisi ve Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu öğrencilerinin gösterisi ile devam etti.

Programın sonunda Vali Dr. Turan Ergün ve protokol üyeleri, “Avrupa Kalite Etiketi” ile “Ulusal Kalite Etiketi” almayı hak eden okulların yöneticilerine belgelerini takdim ettiler.

Vali Dr. Turan Ergün ve protokol üyeleri son olarak eTwinning projesi kapsamında yapılan çalışmaların sergilendiği stantları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.
Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Etwinning, Kalite, Etiketi’, Ödül, Töreni, Gerçekleşti,
Yorumlar
Haber Yazılımı