Prof. Dr. Haydar Baş Uşak’ta Anıldı.
Haber
15 Nisan 2024 - Pazartesi 22:03
 
Prof. Dr. Haydar Baş Uşak’ta Anıldı.
Bağımsız Türkiye Partisi'nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş vefatının 4. yıl dönümünde tüm yurtta ve dünyada düzenlenen programlarla anıldı.
Uşak Haber Haberi
Prof. Dr. Haydar Baş Uşak’ta Anıldı.

14 Nisan 2020'de Hakk'a uğurlanan Bağımsız Türkiye Partisi'nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş vefatının 4. yıl dönümünde tüm yurtta ve dünyada olduğu gibi Uşak’ta da anıldı.
 
 

 
 
 
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Hasan Arık’ın Kur'an tilaveti ile devam eden duygu yüklü program Bağımsız Türkiye Partisi Uşak İl Başkanı Halil İbrahim Çakın’ın açılış konuşmasıyla devam etti.
 
 
Başkan Çakın konuşmasında Prof.Dr. Haydar Baş ile ilgili bir anısını anlattı. Çakın; “Günlerden bir gün babama farklı siyasi liderleri överken babam bana Mesaj TV ekranlarında konuşma yapan Muhterem Haydar Baş hocamızı işaret ederek adam arıyorsan işte adam bu hoca doğru söylüyor bunun peşinden git Aynen benim dediklerimi söylüyor Benim gönlümü okuyor demişti. ilerleyen tarihlerde Muhterem Haydar Baş hocamla bir sohbet esnasında babam ile aramızdaki bu konuşmadan bahsettiğimde evladım beni annem kurtardı seni de baban kurtarmış Babana çok çok selamlarımı söyle demişti Muhterem hocamız bir sevda adamı aşk adamıydı ilmin paşasıydı aşkı Sevdası ve ilmi milletimizi ve devletimizi en güçlü kılacak seviyedeydi o bizlere ehl-i mübarek kapısını açtı Hazreti Fatıma annemizin gönlü ile tanıştırdı Ben İmam Ali'nin pınarından doya doya içtim Ben Hz Fatıma'nın evladıyım derdi Ne mutlu o mübarek ana Fatıma annemizin evladı olan hocamızla tanışıp nasiplenen gönüllere ne mutlu Bizler anne değerini Baba kıymetini Vatan ve bayrak sevgisine hülâsa her şeyi ondan öğrendik. Bugün burada toplanmamıza vesile olan Prof.Dr. Haydar Baş'a rahmetle minnetle ve özlemle anıyorum.” Dedi.
 
 
 
 
Başkan Çakın’ın konuşmasının ardından Eğitimci Yazar Orhan Uğur, BTP MYK Üyesi gazeteci yazar Adem Birinci, Uşak Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Havva Çakın, BTP Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Kandilli, BTP Uşak Kadın Kolları Başkanı Nesrin Açıkgöz, BTP Uşak İl Sorumlusu Ömer Kılıç, BTP MYK Üyesi gazeteci Yazar Ali Nezir Prof.Dr. Haydar Baş ile ilgili yaşadıklarını anlattı.
 
 
 
Programın son kısmında Prof. Dr. Haydar Baş'ın konuşmalarından kesitleri içeren bir sinevizyon sunuldu. O sırada tüm salonda duygusal anlar yaşandı. Anma programı lokma dağıtımı sonrası sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Prof., Dr., Haydar, Baş, Uşak’ta, Anıldı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı