''Steve Jobs telefondan bizim kadar para kazanmadı'
Haber
28 Haziran 2021 - Pazartesi 00:00
 
''Steve Jobs telefondan bizim kadar para kazanmadı'
''Steve Jobs telefondan bizim kadar para kazanmadı'
Politika Haberi
''Steve Jobs telefondan bizim kadar para kazanmadı'

SİYASET -  Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Yeniçağ Gazetesi’nin Youtube kanalı Yeniçağ TV’ye konuk oldu.


Hüseyin Baş programda Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu’nun gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
BTP’nin Atatürk ile aynı ideallere sahip olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Atatürk bu ülke için savaştı ve bize bağımsız bir devlet bıraktı. Kurtuluş savaşını planlayan, düşünen tek kişi O. Buradan bir yol açıyor ve bir cumhuriyet kuruyor. Niye bir ideali var? BTP de bunu söylüyor ve 'Türkiye bağımsız olmalı' diyor. İlk yıllarda sıkça söylediğimiz bir şey vardı ama artık vatandaşın bağışıklık sistemine işlediği için midir nedir, bunu artık söyleme gereği duymuyoruz. ABD'den, AB'den icazet alan siyasetçilerin bu ülkeye hiç bir faydaları olmaz. Biz bunu yıllarca söyledik ve hala aynı kanaatteyiz. Ülkenin içinden, vatandaşın kendisinden bir değerin bu ülkeyi yönetmesi lazım. Ancak o zaman yoksulluğu bitirirsin, ancak o zaman dertten anlarsın... Türkiye'deki problem bu esasında. Dolayısıyla BTP, fikirleri konjonktüre göre, Ona buna göre değişen değil doğruyu ortaya koyan ve o doğruyu hayata geçirmek içim mücadele eden bir yapıdır. Merhum Prof. Dr. Haydar Baş böyle bir insandı.” Dedi.

“Hiç kimse bizim gibi ekonomiyi ele almaz”

BTP’nin diğer partilerden temel farkının Milli Ekonomi Modeli olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Bütün dünyadaki sosyolojik ve ekonomik yapılanmalardan farklıdır bu. Hiç kimse bizim gibi ekonomiyi ele almaz. Bu modelin sahibi zaten Haydar Baş'ın kendisidir. Bu modelin içinde tam istihdam vardır, sürekli büyüme vardır, vatandaşlık maaşı vardır, ev hanımına maaş vardır...” dedi. 
Milli Ekonomi Modeli’ndeki gelir kaynaklarını da anlatan Baş şöyle devam etti; “Mesela senyoraj geliri; bunu ekonomistler çok iyi bilir. Yeraltı madenlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yer üstü zenginliklerinin devreye konması ve vergi vardır. Ama der ki Milli Ekonomi Modeli, ' vergi bir ülkenin ayakta kalabilmesi için en az ihtiyaç duyduğu gelir kalemi olmalı.' Aksi halde devletin ne anlamı var ki...  Vergi benim gözden çıkarabileceğim bir gelir, vergiye ihtiyacım yok. Benim elimde devlet gücüm varsa, bu kadar insan gücün varsa en büyük üretici, pazarlayıcı ve pazar ben olurum zaten. Devletin böyle bir kabiliyeti var .”

“Yol yapılsın diye vergi ödeyip sonra yoldan geçmek için para ödüyoruz”

Hükümetin mevcut vergi anlayışını da değerlendiren BTP lideri şu örneği verdi; “3 çocuğunuz var siz evde otuyorsunuz ve çocuklara, ‘ siz çalışın bana getirin, ben evi kirasını ödeyeceğim, faturasını ödeyeceğim vs.’ diyorsunuz.  Çocuk bir süre sonra, 'baba sen ne işe yarıyorsun' demez mi? Mesela biz ne için vergi ödüyoruz, yol yapılsın diye! Peki biz bir daha yola neden para ödüyoruz. Çocuklarımız eğitim alsın diye vergi ödüyoruz. Eğitim anayasal bir hak. Gençler eğitim almaya başladıklarında bir daha para ödüyorlar.”

“Türkiye'de dünyaya geldim diye cezaya mı çarptırılıyorum?”

İktidara geldiklerinden ilk yapacakları işin ÖTV’yi kaldırmak olacağını ifade eden BTP Genel Başkanı, “İlk yapacağım işlerden biri ÖTV'yi kaldırmak olacak. Üretmeyen, tüketmeyen, çalışmayan bir siyasi anlayışımız olduğu için her şeyi vergiye hapsediyorlar. Ben, ' vatandaşın cebindeki paraya ihtiyacımız yok' diyorum.  Yüzde 220 ÖTV mi olur? Almanın 100 bin liraya bindiği araca ben niye 400 bin liraya biniyorum. Benim ne suçum var. Ben Türkiye'de dünyaya geldim diye cezaya mı çarptırılıyorum? Şimdi hükümetin uyguladığı sistematik bu. Buna gerek yok. Şimdi sen vatandaştan ÖTV'yi aldın, cebine koydun ve bununla ona hizmet edeceksin. Ben başka bir senaryo çizeyim. Bir bakkal açtın, tezgah bomboş. Bu bakkal para kazanabilir mi? Ne yapması lazım. Tezgahına mal koyması lazım, mala yatırım yapması lazım. Şimdi sen yönetici olarak, ' üretmeme gerek yok çünkü ben piyasada satılan cep telefonundan, arabadan zaten para kazanıyorum.’ Diyorsun.  Bu seni üretmekten alıkoyan el temel faktör oluyor.” İfadelerini kullandı.

“ÖTV devlet tembelleştiriyor, üretme kabiliyetini yok ediyor”

ÖTV’nin devletin üretme kabiliyetini yok ettiğini belirten Baş şu dikkat çekici ifadeleri 
Kullandı; “Vatandaş arabayı daha ucuza alsın diye ÖTV'yi kaldırmanın derdinde değilim, devlet üretken yapısına kavuşsun diye ÖTV'yi kaldıracağım. Çünkü bu bir hantallık getiriyor. Devlet hiçbir şey yapmadan kendi vatandaşından para kazanıyor. Bunu ortadan kaldırdığın zaman devlet, 'benim araba, telefon üretmem lazım' diyecek.  Öyle bir düzen ki tarifeli yolcu uçaklarımızın yakıtlarında yüzde 18 ÖTV var ama zenginin özel jetinde yüzde 0 TV var. Balıkçı teknesine, takasına mazot alırken yüzde 18 ÖTV ödüyor ama az ileride marinada zenginin yatı var üzerine Amerikan bayrağını çekiyor ve yüzde 0 ÖTV ödüyor. Zengin pırlanta alıyor yüzde 0 ÖTV veriyor ama biz gidiyoruz eşimize bir telefon alacağız ona yüzde 55 ÖTV ödüyoruz. Steve Jobs telefondan bizim kadar para kazanmadı. Adam dokunmatik telefonu icat etti bizim kadar para kazanmadı. Zihniyetin değişmesi lazım. Vatandaşın cebine bakan bir hükümet anlayışı ayakta kalamaz”
 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Ramazan Güner
Etiketler: ''Steve, Jobs, telefondan, bizim, kadar, para, kazanmadı',
Yorumlar
Haber Yazılımı