Uşaklı Süleyman Aydemir İkinci Kez Avrupa Şampiyonu Oldu
Haber
21 Haziran 2022 - Salı 00:48
 
Uşaklı Süleyman Aydemir İkinci Kez Avrupa Şampiyonu Oldu
Spor Haberi
Uşaklı Süleyman Aydemir İkinci Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Çekya’nın Prag kentinde düzenlenen Ümit, Genç, U21 Avrupa Karate Şampiyonasında 5 altın, 1 gümüş 6 bronz madalya kazanan Milli Takımlarımız genel klasmanda 48 ülke arasında 2. oldu.

 

 

Uşaklı karateci  Avrupa Şampiyonu Milli sporcumuz Süleyman Aydemir, Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen 49. Avrupa Ümit, Genç ve U21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonasında  ikinci kez şampiyon oldu. Düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonasında  Genç Erkek Kumite 76 kg’da Altın Mdalya kazanan  Uşaklı Milli sporcumuza Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’de sosyal medyadan tebrik etti.

 

 

Vali Dr. Ergün mesajında şu ifadelere yer verdi; “19 Haziran 2022 tarihinde Çekya'nın Prag kentinde düzenlenen Ümit, Genç, U21 Avrupa Karate Şampiyonasında 76 kg'da ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Uşaklı hemşehrimiz Süleyman AYDEMİR ile Antrenörleri Halit Dinçer Güngör ve Özlem Güngör'ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

 

Milli takım Antrenörü Dinçer Güngör konuyla ilgili olarakşu ifadelere yer verdi; “ Geçen Yıl Ümitler Kategorisinde Avrupa Şampiyonu Olan Sporcumuz Süleyman Aydemir Bu Yılda Gençler Kategorisinde Avrupa Şampiyonu Olarak Başarısını Tekrarladı.

İlk Sporcumuz Olan Süleyman İle Bu Yola Süleyman 8 Yaşındayken Çıkmıştık.

Halasının Maçlara Göndermeye Korktuğu Sarı Ufak Bir Çocuktu.Şimdi Kocaman Bir Genç Oldu Ve Tüm Avrupa’yı Kendine Hayran Bıraktıracak Maçlar Yaptı .Hiç Bir Rakibine Tek Bir Puan Bile Vermeden Hepsini Sıfıra Karşı Yendi .. Eşim Ve Benim Tek Derdim İstiklal Marşımızı Herkese Dinletmekti Tüm Sporcularımızıda Bu Bilinçte Yetiştiriyoruz. Geçen Yıl Olmak Üzere Bu Yılda Evladımız İstiklal Marşımızı Okuttu Bayrağımızı En Yukarıya Çıkardı..

Kürsüye Çıkmak Çok Zordur Çok Emek Çok Çaba İster Hatta Bırak Kürsüyü Avrupa Şampiyonasında Yarışmak Bile Büyük Bir Gururdur ve büyük emek ister. Bu Kürsüye Nasıl Çıktığını Sakın Unutma Ve Disiplinimiz Altından Sakın Çıkma.

Evet Sabah 6 da Antrenman Yaptık,Evet Yaşıtların Gezerken Sen Antrenman Yaptın ,Evet Yaşıtların Diyet Nedir Bilmezken Sen İstediğin Herşeyi Yiyemedin , Fakat Unutma Şuan Herkes Değilsin Şuan Sen Bir Avrupa Şampiyonu Bizde O Avrupa Şampiyonunun Hocalarıyız..

Daha Büyük Başarılar Bizim Olsun İnşallah.. Önce Halanı Sonra Özlem Hocanı Sonrada Seni Kutlarım Evlat !

Türkiye Karate Federasyonu (TKF) ‘na ,Federasyon Başkanımıza,Yönetim Kuruluna ,Teknik Kurul Antrenörlerine Ve Milli Takım Sporcularına Vermiş Olduğu Desteklerden Ve Özveriden Dolayı Çok Teşekkür Ederim.. Her Anı Yayın Yapan Çekya’yı Ayağımıza Getiren Federasyon Basın Kuruluna ,Yine Geçen Yıl ki Gibi Bu Fotoğrafları Çekerek Ömür Boyu Unutamayacağımız Anılar Biriktirmemizi Sağlayan Gökhan Taner abime Çok Teşekkür Ederim.”dedi

 

Altın Madalya Kazanan Sporcularımız şu şekilde:

Süleyman Aydemir Genç Erkek Kumite 76 kg

Furkan Kaynar Genç Erkek Kata

Burak Özdemir U21 Erkek Kumite 60 kg

Enes Özdemir U21 Erkek Kata

Buse Kılıç Ümit Bayan Kumite 54 kg

 

Gümüş Madalya Alan Sporcumuz:

Hasan Celal Yıldırım Genç Erkek Kumite 61 kg

 

Bronz Madalya Alan Sporcularımız:

Mustafa Aydemir Genç Erkek Kumite +76 kg           

Hatice Sena Kayacan Genç Bayan Kumite 48 kg

Muhammed Efe Yurtseven Ümit Erkek Kata                        

Elif Karaboğa Ümit Bayan Kata                          

Keyda Nur Çolak U21 Bayan Kata            

Ümit Genç Erkek Takım Kata  (Görkem Aslan - Ali Efe Akbaba - Enes Sad Beşbadem)

 

Bizde www.usakhaberler.com olarak Uşaklı milli sporcumuza tebrik eder, başarılar dileriz.

 

 

 

Kaynak: (UH) - www.usakhaberler.com Editör: Ramazan Güner
Etiketler: Uşaklı, Süleyman, Aydemir, İkinci, Kez, Avrupa, Şampiyonu, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı