Vali Dr. Turan Ergün Yaşayan Tarih Kenti Stratonikeia’ da incelemelerde bulundu
Haber
01 Haziran 2022 - Çarşamba 00:31
 
Vali Dr. Turan Ergün Yaşayan Tarih Kenti Stratonikeia’ da incelemelerde bulundu
Kültür&Sanat Haberi
Vali Dr. Turan Ergün Yaşayan Tarih Kenti Stratonikeia’ da incelemelerde bulundu

UŞAK HABER - 11. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı için Muğla’ya giden Vali Dr. Turan Ergün ve İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Muğla Valisi Orhan Tavlı ile birlikte Yaşayan Tarih kenti Stratonikeia’da incelemelerde bulundu. Vali Ergün ziyaret sırasında kenti ziyarete gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Antik dönemden Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemine uzanan yapılara ev sahipliği yapan yaşayan tarih kenti Stratonikeia’da Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın mihmandarlığında incelemelerde bulunan Vali Dr. Turan Ergün Stratonikeia antik kentinde yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade etti.

Stratonikeia antik kentinin bir özelliğinin de aynı alanda birden çok arkeolojik zamandan eserlerin bir arada görülebilmesi olduğunu belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı eserlerin tarihleri ve turizme kazandırılma süreçleri ve yapılan kazı çalışmaları hakkında Vali Dr. Turan Ergün’e bilgi verdi.

Vali Dr. Turan Ergün, Köy Meydanı, Selçuklu Hamamı, Şaban Ağa Camii gibi zamana meydan okuyan eserlerin bulunduğu 'Gladyatörler ve Ölümsüz Aşklar Kenti' olarak da bilinen yaşayan tarih kenti Stratonikeia’nın mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Stratonikeia Antik kentini ziyaret eden öğrencilerle bir araya gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Vali Dr. Turan Ergün öğrencilerle bir süre sohbet etti. Hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Editör: Ramazan Güner
Etiketler: Vali, Dr., Turan, Ergün, Yaşayan, Tarih, Kenti, Stratonikeia’, da, incelemelerde, bulundu,
Yorumlar
Haber Yazılımı