Dr. Arif Güvenir ''Uşak Nasıl Başardı?''
Haber
04 Mart 2021 - Perşembe 00:00
 
Dr. Arif Güvenir ''Uşak Nasıl Başardı?''
Dr. Arif Güvenir ''Uşak Nasıl Başardı?''
Atatürk Haberi
Dr. Arif Güvenir ''Uşak Nasıl Başardı?''

Atatürkçü Düşünce Derneği GYK Üyesi ve İç Ege Bölge Sorumlusu Dr.Arif Güvenir, Korona Virüsten Uşak nasıl kurtulduğunu ve bunun nasıl başarıldığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Güvenir açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Yayınlanan Korona Virüs haritasında batı illerinde mavi renkli tek il olan Uşak, bu başarıyı nasıl elde etti? Başarıda en büyük pay kimindi ? Kimilerine göre tarhana,kilerine göre ilkler şehri,efeler diyarı uşak elbette başarırdı,kimilerine göre valiydi,kimi  Sağlık  Müdürlüğü,kimi belediye başardı dedi.Ancak gerçek kahramanlar hep unutuldu.


  Elbette ki Sağlık Çalışanı olarak, dilekçeyle Kişisel Koruyucu Ekipman istediğimizde, merdiven altı üretilmiş kalitesiz maske gönderen, el dezenfektanı, tulum, bone gibi malzemeleri bakanlık karşılamıyor, kendiniz sağlayın diye sarı zarfla bilgi veren Uşak Sağlık Müdürlüğünün değildir.  İsmet Paşa Caddesine çıkarak vatandaşa uzaktan bağırarak uyarıda bulunan valinin de değildir.


Mavi rengin partisinin renklerinden biri olduğunu ileri sürerek, her fırsatta milletin arasına nifak tohumu ekmekte, ayrıştırmakta, ötekileştirmede hünerli, sağlık çalışanları ve halkımızın emeğini siyasi malzeme yapmaktan çekinmeyen iktidar partisi milletvekilleri ve belediye başkanları hiç değildir.
  Sağlık emekçilerinin kasım, aralık, ocak ve şubat ayı ek ödemelerinin üstüne yatan, caydırıcı özelliklere sahip sağlıkta şiddet yasasını çıkaramayan, COVİD-19 hastalığını meslek hastalığı olarak kabul etmeyen Sağlık Bakanlığı da değildir.


  Başarı; Her türlü destekten yoksun olarak Aile Sağlığı Merkezlerinde,bulaşı önlemek için kendilerinin geliştirdiği özgün yöntemlerle,salgının pik yaptığı dönemde bile 250-300 hasta bakma becerisi gösteren ve her hastasına eğitim veren  Aile Hekimlerinindir.Gebe izlemde,aşıda,kan almada,enjeksiyonda maksimum önlemler alarak hizmet veren Aile Sağlığı elemanlarınındır.Fiziki hijyenin yanında solunum hijyenini de sağlayan temizlik elemanlarınındır.
    112 ve Filyasyon ekibinde ki şoföründen, hemşire ve doktoruna 7 gün 24 saat çalışan sağlık personelinindir.


   Aciller de, labaratuarlarda, görüntüleme merkezlerinde, insanüstü gayret gösteren sağlık emekçilerinindir. Servislerde yatan hastalarının başından ayrılmayan, servisten yoğun bakıma giden her hasta için göz yaşı döken, yoğun bakımdan servise geri gelen hastaları içinde sevinç göz yaşlarını tutamayan hemşire ve hekim arkadaşlarımızındır.


 Yoğun bakım ünitelerinde günlerce sevdiklerinden uzak kalan, her türlü önlemlere rağmen virüse yakalanarak uzun süre tedavi olan, hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve kurallara uyma konusunda son derece duyarlı davranan halkımızındır.”dedi
                                                                                                                 
                                                                          

 
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı