Uşak Üniversitesi Öğrencileri Dmd Savaşçısı Çocuklarımızı Unutmadı
Haber
21 Haziran 2021 - Pazartesi 00:00
 
Uşak Üniversitesi Öğrencileri Dmd Savaşçısı Çocuklarımızı Unutmadı
Uşak Üniversitesi Öğrencileri Dmd Savaşçısı Çocuklarımızı Unutmadı
Atatürk Haberi
Uşak Üniversitesi Öğrencileri Dmd Savaşçısı Çocuklarımızı Unutmadı

Uşak Üniversitesi  öğrencileri  “Duchenne Muskuler Distrofi “ kas hastalığı adına  farkındalık oluşturmak ve duyarlılığın artması için çocuklar ve aileleri ile buluştu.

[51]


Uşak Üniversitesi  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencileri  Ayşegül DURMAN, Ayşegül ÜLGÜÇ ve Volkan ALAZEYBEK  sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında  toplumda  nadir görülen hastalıklara  dikkat çekmek ve  farkındalık oluşturmak için DMD aileleri  ile röportaj  gerçekleştirdi.
 Her 3500 erkek çocuğundan birinde  görülen  ve henüz  kesin bir tedavisi olmayan DMD kas  hastalığı için “ Farkındalık  değiştirir, pek çok yaşamı iyileştirir” sloganıyla yola çıkan Uşak Üniversitesi öğrencileri  yaptıkları röportajı  sosyal medya platformlarında  yayınladı. Proje  ilk  olarak İzmir merkez ilçelerinde daha sonrasında ise  Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa, Evciler, Dinar ilçelerinde gerçekleştirildi. Düzenlenen çalışmada  öğrenciler, aileleri  ve savaşçı çocuklarını  can kulağı ile dinledi ve aileler  ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını, çocukların sosyal hayatını, kimlerden ve hangi kurumlardan ne gibi destekler  beklediklerini ve çözüm önerilerini  belirttiler. 

[61]

DMD ile ilgili  tedavi çalışmalarının yurt dışında daha hızlı ilerlemesi fakat tedavilerin ve ilaçların çok maliyetli olması ve  her ailenin bu tedavilere ulaşma imkanın olmadığına dikkat çekildi. Yapılan çalışma ile bu  konuda ülkemizdeki çalışmaların hızlandırılması, ailelerin rahatça ulaşabilecekleri tedavi merkezlerinin  açılması, çocukların tedavilerinin kısıtlanmaması toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerekliliği vurgulanmak istendi.  Projenin  devamında  öğrenciler tarafın  çocuklar için farklı etkinliklerin yapılacağı belirtildi.

 
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı