Balkan Şenliğine Uşaklı Balkan Göçmenleri Renk Kattı!
Haber
17 Ekim 2023 - Salı 21:16
 
Balkan Şenliğine Uşaklı Balkan Göçmenleri Renk Kattı!
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İzmir BAL-GÖÇ) tarafından düzenlenen Geleneksel 10. Balkan Şenliği 15 Eylül 2023 Pazar günü Gaziemir Sarnıç piknik alanında gerçekleştirildi.
Uşak Haber Haberi
Balkan Şenliğine Uşaklı Balkan Göçmenleri Renk Kattı!

UŞAK HABERLER - Yaklaşık 20.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte göçmen camiası birlik ve beraberlik örneği sergiledi.
 
 
 
 
 Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Balkan Şenliğine bu yıl İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şubesi 100 e yakın yönetici ve üyeleri ile  birlikte  katılım sağladı.
 Balkan Şenliği İzmir Gaziemir Sarnıç piknik alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Balkan Şenliğinin açılış konuşmasını İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel  Başkanı  Sayın Abdurrahim Nursoy  yaptı. Protokol konuşmalarında en çok vurgulanan konu şenliğin teması olan birlik ve beraberlik oldu. Tek yürek, tek bilek olmanın önemine dikkat çekildi.
 
 
 
 
  10. Balkan Şenliğine İzmir BAL-GÖÇ Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy’un yanı sıra Protokol üyeleri İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Türkiye'den birçok Sivil toplum örgütü Temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, Şube Başkanları, Dernek Üyeleri, Bulgaristan dan gelen siyasi Temsilciler, Balkanlarda göç eden binlerce yurttaşların katılımıyla gerçekleşti. Uşak Şubesinden de dernek kurucu başkanı Gülay Danacı, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye şenliğe katılım sağladı.
 
 
 
 
Binlerce kişinin akın ettiği festivalde Balkan kültürünün çok çeşitli örnekleri sergilendi. Alan Balkan halk oyunları ve Balkan müzikleri ile şenlendi. Katılımcılar çok çeşitli Balkan lezzetlerini görme ve deneme fırsatını buldular.
 
 
 
 
Özellikle Balkanların meşhur köfteleri kebapçe ve kırnaçe yoğun ilgi gördü. Metrelerce kuyruklar oluştu. Rumeli’nin meşhur kuzu çevirmeleri de görülmeye değerdi.Her detayın düşünüldüğü etkinlikte Kırmızı et yemeyenler için tavukla hazırlanan Balkanlar ın ünlü lezzeti olan dövme keşkekle hem gözlerini hem de midelerini doyurdular.
 
 
 
 
 
 
Karınlarını doyuranlar gün boyunca devam eden Balkan Halk oyunları Payduşka, Eleno, Kasapsko, Ramo ile coştu. Gazeteci yazar Mehmet Türker Bulgaristan Türkleri Tarihini ve yaşanan soykırımı anlatan kitapları ile Balkan Şenliğinde yerini aldı.
 
 
 
 
Festival Türk asıllı Esil Duran’ın konseri ile son buldu.
 
 
 
 
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Uşak Şube Başkanı Gülay Danacı Şenlik’e katılım sağlayan Uşak Haberler İnternet sitesine açıklamalar da bulundu. Şenlikle ilgili olarak Başkan Gülay Danacı; "Değerlerimize sahip çıkalım, kıymetimizi bilelim olurken en büyük Balkan göçmeni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği " Muhacirler Kaybedilmiş Topraklarımızın Aziz Hatıralarıdır"sözü fiilen de görülmüş oldu’’ ifadelerini kullandı. Şenlik te Uşağımızı  vazgeçilmez tadı olan yöresel Uşak  tarhanamızın tanıtımı yapıldı.Şenlikte sergilenmesinde yardımlarını esirgemeyen Lavanta Denizi sahiplerine , Emine ve Kadriye Abla Tarhanalarına teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: (UH) - www.usakhaberler.com Editör:
Etiketler: Balkan, Şenliğine, Uşaklı, Balkan, Göçmenleri, Renk, Kattı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı