Başkan Devlet Sert Yeniden Başkan Seçildi
Haber
12 Aralık 2023 - Salı 20:16
 
Başkan Devlet Sert Yeniden Başkan Seçildi
Öz Sağlık İş Genel Kurulu Seçimleri Yeniden Yapıldı. Devlet Sert Yeniden Başkan Seçildi.
Uşak Haber Haberi
Başkan Devlet Sert Yeniden Başkan Seçildi

UŞAK HABERLER - Öz Sağlık İş Sendikası Yargı kararı ile yenilenen 3. Olağan Genel Kurulu Kızılcahamam Eliz Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Öz Sağlık-İş Hareketinin Lideri Devlet Sert yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Yavuz, Mustafa  Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan ise güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan Yardımcılıklarına seçildi.
 
 

  Kızılcahamam Eliz Otel’de yenilenen Öz Sağlık İş Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı ve Yönetimi Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli ile Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Akbulut, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin, Kayyım Heyeti Prof. Dr. Ali Akyıldız, Av. Mustafa Avcı, Emin Tazegül, AK Parti Manisa 22-23-24. Dönem Milletvekili, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı ve HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı  Hüseyin Tanrıverdi, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Toprak-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Özben ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Semih Aydıner ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KKTC Kamu Sen Sendikası Genel Başkanı Metin Atan ve Yönetim Kurulu, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ve Yönetim Kurulu, Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Taşıma-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz-Sam İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın katıldı.
 
 

  Genel Kurula Öz Sağlık İş Sendikası Uşak Şube yönetimi ve delegasyon da hazır bulundu.
Genel Kurulun açılış konuşmasını Öz Sağlık İş Sendikası Genel Sekreteri Av. Muhammet Esat Eyvaz yaptı. Süreçle ilgili kısa bilgi veren Eyvaz konuşmasında şunları söyledi: “Sizlerin de yakından bildiği üzere Sendikamız hukuki bir süreç yaşamıştır. 21 Kasım 2021 tarihinde yapmış olduğumuz 3. Olağan Genel Kurulumuza yapılan itirazlar üzerine başlayan yargı süreci 31 Temmuz 2023 tarihinde atanan Kayyım Heyeti ile devam etmiş, 74 ilde delege seçimlerinin yenilenmesi ardından da 3. Olağan Genel Kurulumuzun yeniden yapılması kararı ile özetlenebilecek bir süreç yaşanmıştır.
 

Türkiye genelinde 74 ilde yapılan delege seçimlerinin ardından alınan Genel Kurulun yenilenmesi kararı ile toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle delege seçimlerini 1.5 ay gibi bir sürede tamamlayarak Sendikamızı kısa süre içerisinde Genel Kurula taşıyan tüm personelimize ve teşkilatımıza bu özverili çalışmalarından dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 

Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, 22, 23, 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili ve Konfederasyonu  Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi yaparken, Divan Heyeti ise  HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve  Öz Taşıma  İş Sendikası Genel Başkanı Av. Mehmet Ali Kayabaşı,  Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Halil Özdemir’den oluştu. Genel Kurulumuz saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.
 

 Yenilenen 3.  Olağan Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Divan Başkanı Tanrıverdi sözlerini şöyle sürdürdü: “ Genel kurulumuz önemli bir günde yapılıyor. Dün 10 Aralık’tı. Dünya insan hakları günüydü.  Tüm dünya bugünü hatırladı ama halen gözlerimizin önünde çocuklar katlediliyor, kadınlar katlediliyor, hastaneneler bombalanıyor, sivil yerleşim alanları yok ediliyor ve dünya buna sesiz kalıyor. Yetmiyor BM’de acil ateşkes önerisi getiriliyor ama vahşi Amerika orada veto hakkını kullanarak 200’e yakın ülkenin içinde tek başına reddediyor. Ateşkes yürürlüğe girmiyor Filistin’den bahsediyorum Kudüs’ten, Mescid -i Aksa dan bahsediyorum. Orada bir katliam var, orada soykırım yaşanıyor.
 

Bu soykırıma karşı dünyanın ikiyüzlülüğünün ortaya çıktığını görüyoruz. Ama insani değer taşıyan insanların sokaklarda, meydanlarda, alanlarda olduğunu görüyoruz. Varsın BM ve batı ülkesi liderleri sırtını dönsünler. Görüyoruz  İngiltere Amerika meydanlarını , insanlar duyarlı davranıyorlar. Türkiye bu noktada çok istisnai bir ülke. Milletiyle yönetiminin aynı duyguyu paylaşıyor. Recep Tayyip Erdoğan ne düşünüyorsa millet aynı şeyi düşünüyor. Millet neyi düşünüyorsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi düşünüyor.
Siyonist oyunla karşı karşıyayız ama biliyoruz ki hakkın olduğu yerde zulüm payidar olmaz. Dünya 5 ten büyüktür diye Cumhurbaşkanımızın sözü dünkü oylamada ortaya çıktı. Dünyada gerçek adaleti bir an önce tecelli ettirmek lazım ama bu gerçek adalet insan hak ve özgürlükleri temel hakların bu medeniyetlerle olmayacağını bizim medeniyetimizle olacağını bir kez daha gördük.
 
 

Sendikamız için konfederasyonumuz için kenetlendik. İnşallah dünyanın değişik bölgelerindeki yoldaş ve dindaşlarımız için de kenetlenmemiz gerekiyor. Filistin için ayaktayız Kudüs için buradayız”.
 

Genel Kurulda konuşan Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK İş ve  Öz Sağlık İş örgütünün temelinde besmele olduğunu belirtti. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öz Sağlık -İş Sendikamızın olağan dışı bir süreci yaklaşık 4 aydır yaşadığını hep beraber biliyoruz. Yargı kararlarına elbette saygı duyuyoruz, yargı kararlarına karşı yapmamız gerekenlerin hepsini yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
 

Bu genel kurulun 4 ay gibi kısa bir zamanda gerçekleşmiş olması Türkiye’nin en büyük 3. işçi sendikasının 74 ilde delege seçimlerinin başarıyla bitirilip bugün genel kurulun yapılması aşamasına kadar bize destek veren bu süreçlerin gerçekleşmesinde büyük fedakârlık yapan ve bu büyük işçi örgütünün kongresinin yeniden toplanmasını sağlayan Kayyum Heyetine de teşekkür ediyoruz’’Seçimlere bir önceki yönetim listesi ile giren Devlet Sert, delegeye hitaben yaptığı konuşmasında “Yeniden bismillah diyerek, emeğin en güzel hikayesini yarım bırakmıyoruz” dedi.
 

 
 
Sert salonda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi 2021 yılında yaptığımız 3. Olağan Genel Kurulumuz, yargı kararı ile bugün yeniden yapılmaktadır. Mahkeme süreçleri ve üst yargı kararı ile atanmış olan Kayyum Heyeti Ağustos ayı itibariyle başlattığı çalışmaları bitirmiş, 3. Olağan Genel Kurulumuzu yeniden icra etmek üzere 11 Aralık 2023 tarihini belirlemiştir. İşte bugün bu nedenle buradayız.
 

Bundan 4 ay önce elimize ulaşan Kayyum Kararını hem teşkilatımıza hem sağlık ve sosyal hizmet işçisine, hem de kamuoyuna bizzat kendimiz açıkladık. Çünkü bizim alnımız ak. Çünkü bizim başımız dik. Çünkü; alınan kararda bizler için hırsız denilmedi, ahlaksız denilmedi, dolandırıcı denilmedi. Bizler için “işçinin çoluk çocuğunun parasını pulunu yediler, çar çur ettiler” denilmedi. Peki ne denildi; delege seçimlerinde şunlara şunlara dikkat etmediniz, evraklarınız eksik, işlem hatası yaptınız denildi. Sahada-kurumlarda kendilerine yer bulamayan, işçinin tenezzül etmediği kurt görünümlü sırtlanlar bu durumu kendi çaresizlikleri için fırsat saydılar. Ama bu işçi, bu teşkilat onlara bu fırsatı vermedi. Vermeyecek. Ya sendikacılık nasıl yapılır öğrenecekler ya da onlar için kaçınılmaz son olan silinip kaybolduklarını hep birlikte göreceğiz       
 

Yaşadığımız bu süreç, başkaları için kıyamet olabilir. Başka sendikalar için bu bir yok oluş olabilir. Başka kurumlar için bu bir facia sayılabilir. Ama bizler için öyle olmadı. Bizler için bu bir rahmete, bir yenilenmeye, bir değerlendirmeye, birbirine kenetlenmeye vesile oldu. Üyesinden teşkilatına, Genel Merkezinden Konfederasyonuna, kardeş sendikalarından, demokrasiye ve hukuka inanan tüm sivil toplum örgütlerine kadar bizler için desteğe, duaya, bir olmaya, tazelenmeye vesile oldu.
 

Kimse hatadan, yanlıştan bâri değildir Arkadaşlar. Hiç kimse yaptığı işin kusursuz olduğunu iddia edemez. Hepimiz insanız, yaptığımız işlerde yanlışlar olabilir, kusur olabilir, ihmal olabilir. Ama kasıt olamaz. Ama hainlik olamaz. Olursa bunun adı ihanet olur, kalleşlik olur.
Biz yaptığımız işlerde haramın, zilletin ve zulmün olmadığını biliyorduk. Ben Genel Başkan Devlet Sert olarak, Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız da Öz Sağlık İş yönetimi olarak zaten kendimizden emindik. Gelinen süreçte ise,  hem Mahkeme, hem Hakim, hem Üst Yargı da, hem de atanan kayyum heyeti de bundan emin oldular.
 

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim kurulu olarak, delege seçimlerinde yapılan basit hatalar madem bizlerin yöneticiliğine ara verilmesi kararı ile sonuçlandı, tamam dedik, hukuka saygılıyız, kanuna saygılıyız,  adil ve orantılı bulmamakla beraber bize verilen ceza ne ise ona da razıyız dedik. Hukuk diliyle söylüyorum neydi bu ceza: Üst kurul delege seçimlerinin yeniden yapılması ve 3. Olağan Genel Kurulumuzun Yenilenmesi.
 

Bakın Arkadaşlar; 1.5 ay gibi kısa bir sürede Türkiye genelinde 74 ilde üst kurul delegelerimiz yeniden seçildi. Hem de üyenin önüne sandık konularak. Hem de tüm kurumlara en az 3 kez gidilerek. Kimi yerlerde yeter sayıda aday çıkmamasına rağmen, süreç sonuna kadar beklenilerek. Sandıksa sandık, ilansa ilan denilerek. Kimse yanlış anlamasın; bir öncekinde de aynı yöntemle delegelerimizi seçmiştik. Ama mademki hukuk eksik evraka, eksik işleme hükmetmiş’’
 

Öz sağlık iş teşkilatları ; Yılmaz, Yılgınlık göstermez, Zayıflık göstermez. Öz Sağlık İş ailesi dimdik durur, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez, bitemez, demiştim. 23 Temmuz’da sizlerle geçici bir ayrılık için vedalaşmıştık. Bugün 11 Aralık 2023. BUGÜN YENİDEN BAŞLIYORUZ. YENİDEN BİSMİLLAH diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”
 

 Genel Kurulda yapılan seçimlerde Genel BaşkanDevlet Sert başkanlığındaki liste güven tazeledi. Devlet Sert yeniden Genel Başkanlığa seçilirken, Sendika yönetimi yine Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’dan oluştu.
Öz Sağlık-İş Sendikası delegelerinin oyları ile yeniden Genel Başkanlığa seçilen Sert, yaptığı teşekkür konuşmasında tüm teşkilata teşekkür ederek yeni dönemde yapılacak sendikal çalışmalarla ilgili delegasyona bilgi verdi.
Öz Sağlık İş Sendikası Genel Kurulu Türkiye’nin her tarafından gelen delegasyonun büyük coşkusu ve çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.
 
İşte dedik. Halep ordaysa arşın burada. Biz yine gideriz üyemize. Biz yine gideriz teşkilatımıza. Biz yine demokratik yollarla delegemizi seçer, biz yine adalet karşısında, hukuk karşısında alnımızın akıyla bu işi yeniden yaparız, sorun yok dedik.
Bizler bilerek bu sürecin  dışında kaldık, dışında kalmaya özen gösterdik.  Yönetici sıfatımız yoktu ama bizi sevenler, saygı duyanlar, ağabey diyenler, göz yaşları ile bizlere dua edenler bu süreçte bizden etkilenmesin, hep yaptığımız gibi işimizi doğru yapalım istedik. Genel Merkez personelimiz ve şube başkanlıklarımız adeta  el ele zinciri kurdular.
Seçimini tamamlayanlar taaa Batı illerinden Ege’den, Akdeniz’den, Güneydoğu’ya Doğu Anadolu’ya koştular yardıma. Doğu-Güneydoğu teşkilatlarımız dağıldılar Ege’ye, Trakya’ya, Karadeniz’e. İç Anadolu illerimiz dağlar, ovalar aştılar yardımlaşmak için. Seçimi olmayan şubelerimiz Türkiye geneline dağıldı, işin ucundan tutup süreci tamamlayalım diye. Delege seçim tecrübesi olan, olmayanla paylaştı. “Tecrübem yok ama ben de varım, beni de yazın” diyenler ilçe ilçe, kurum kurum gezdi.
 
 
7 bölge, 7 diyar Öz Sağlık-İş ailesi bir oldu, destan yazdı. Genel Sekterimizden, Genel Sekreter Yardımcılarımıza kadar. Avukatlarımızdan, danışmanlarımıza, uzmanlarımıza kadar. Teşkilat, TİS, Muhasebe, Basın, Yazı İşleri, Özel kalem, İdari personel, Yemek-Çay-Temizlik personeline kadar bütün arkadaşlarımız seferber oldu, kimi Türkiye geneline dağıldı delege seçimleri yapmaya, kimi Genel Merkezde lojistik destek sağladı. Gece gündüz süren ve tarihe mal olacak bir mesai yaşadı arkadaşlarımız. Şubelerimiz, Şube Başkanlarımız, yönetimleri, temsilcilerimiz ve üyelerimiz.
 
 
Allah hepsinden razı olsun. İnanmış ve ahlaki ilkelerine güvenen bir topluluğun başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Çünkü korku, doğru yürüyenler için değildir. Şükürler olsun ki yol yürüdüğümüz arkadaşlarla çıkar değil dava birliği yapmışız. İyi gün değil kötü gün dostlukları kurmuşuz. Sırtından hançerlemeyi değil sırtımızı yaslamayı davamızın ahlakı yapmışız. Tüm Öz Sağlık-İş Ailesi olarak, tüm HAK-İŞ Ailesi olarak  kenetlendik. Dünyanın belki de hiçbir yerinde görülmemiş bir birlik yaşandı. Sözde değil, özümüzde nasıl bir Aile olduğumuzu herkese, dosta düşmana gösterdik
Yıkılmadan, sendelemeden, devletimizin yargı eliyle bize biçtiği bu süreyi Öz sağlık iş liyakatiyle, dürüstlüğüyle, bilgi ve becerisiyle. Sendikal literatüre girecek bir başarıyla tamamladık binlerce kez hamd olsun.
 
 
Bugün Genel Kurulumuzu yenilemek üzere huzurunuza geldik. Atanan kayyum heyeti, kanunen kendilerine verilmiş görev  kapsamında üst kurul delege seçimini yapmış ve sendikamızı genel kurula taşımıştır. Kendilerine süreç boyunca göstermiş oldukları medeni tavırları, demokratik ve hukuki yaklaşımları nedeniyle teşekkür ederim.
 
 
Ayrıca, bu sürece emeği geçmiş tüm teşkilatlarımıza ve Genel Merkezimize, Personelimize, maddi-manevi desteklerini bizden esirgemeyen kardeş sendikalarımıza ve ilk günden itibaren bizlere desteğini hissettiren yol haritamızı belirlediğimiz Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah herkesten razı olsun.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Devlet, Sert, Yeniden, Başkan, Seçildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı