Başkan Ercan Uzun; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Kutladı!
Haber
05 Ekim 2023 - Perşembe 19:25
 
Başkan Ercan Uzun; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Kutladı!
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde kutlanıyor.
Uşak Haber Haberi
Başkan Ercan Uzun; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Kutladı!

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde kutlanıyor. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü münasebetiyle Eğitim İş Uşak Şube Başkanı yazılı basın açıklamasıyla öğretmenlerin gününü kutladı.
 
Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun açıklamasında; "5 Ekim tarihi, 1966'da Uluslararası öğretmen meslek örgütleri ile ILO ve UNESCO tarafından düzenlenen toplantıda öğretmenlerin toplumsal statüsü ve haklarına yönelik çok önemli kriterlerin belirlenmesi ve tüm ülkeleri bağlayan ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararları'nın alınması nedeniyle, Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
 
 
Söz konusu "Tavsiye Kararları", öğretmenlerin sadece mesleki hakları ve çalışma koşulları değil, toplumdaki yeri ve toplumların daha üst medeniyet seviyelerine gelmesi konusundaki kıymetlerinin de altının çizilmesi ve uluslararası bir toplu iş sözleşmesi anlamı taşıması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu belgeye Türkiye imza atmış bulunsa da, maddelerin neredeyse hiçbirinin uygulanmaması nedeniyle 5 Ekim, ülkemizde bir kutlamanın değil, hak aramanın günü haline gelmiştir.
 
 
Öğretmenlerin boynunun büküleceği değil, kutlama yapacağı 5 Ekimler için mücadele etmeyi sürdüreceğimizin altını çiziyor; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercan, Uzun;, 5, Ekim, Dünya, Öğretmenler, Günü’nü, Kutladı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı