Allah kibirli âlimden nefret eder
Haber
04 Aralık 2018 - Salı 00:00
 
Allah kibirli âlimden nefret eder
Allah kibirli âlimden nefret eder
Ekonomi Haberi
Allah kibirli âlimden nefret eder

Resûlullah'ın (s.a.a.) Allah'ın hiç sevmediği kimseler ve onları fiilleri hususundaki hadislerinden bazıları şöyledir:

“Yaratıklarından Allah’ın en çok nefret ettiği üç kişidir: Gece hiç namaz kılmadığı halde gündüz çok uyuyan, çok yemek yerdiği halde Allah’ın adını anmayan, hamd etmeyen ve ilginç (komik) bir şey olmaksızın çok gülen kimse.” (Kenz’ul-Ummal, 21431).

“İnsanlardan Allah’ın en çok buğzettiği üç kişidir: Harem’de (Mekke’de) sapıklık eden, İslam’da cahili bir sünnet çıkaran ve kanını dökmek için haksız yere birinin kanını talep eden kimse.” (a.g.e., 43833).

“Kıyamette Allah’ın yaratıklarından en çok nefret ettiği kimse yalancılar, mütekebbirler, kalplerinde kardeşlerine karşı kin olduğu halde onları gördüklerinde aksini gösterenler, Allah ve Resûlüne çağırdıklarında gevşek davranan şeytan ve emirlerine davet edildiklerinde acele davrananlardır.” (Kenz’ul-Ummal, 43975).

“İçinizden Allah’ın en çok buğzettiği kimse (insanlar arasında) laf taşıyan, kardeşlerin arasını ayıran ve suçsuz insanların sürçme ve hatalarını bulmaya çalışan kimsedir.” (el-Bihar, 71/383/17).

“Allah-u Teâlâ’nın yaratıklarından en çok nefret ettiği kimse yöneticileri ziyaret eden âlimdir.” (Kenz’ul-Ummal, 28985).

Aynı hususta İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: “Münezzeh olan Allah’ın kullarından en çok nefret ettiği kimse kibirli âlimdir.” (Gurer’ul-Hikem, 3164).

Yine İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın, kullarından en çok nefret ettiği kimse kibirli fakir, zinakâr yaşlı ve facir (kötü amel işleyen) âlimdir.” (Gurer’ul-Hikem, 3160).

İmam Zeynelâbidin (a.s.) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah’ın en çok nefret ettiği kimse bir imamın sünnetine (sözüne) uyan ama amellerine uymayan kimsedir.” (Kafi, 8/234/312).

İmam Bakır (a.s.) da şöyle buyurmuştur: “Musa (a.s.) şöyle dedi: 'Ey Rabbim! En çok nefret ettiğin kulun kimdir?' Allah-u Teâlâ, 'Gece bir ceset gibi (yatağa) düşen ve gündüz işsiz gezen kimsedir' buyurdu.” (el-Bihar, 76/180/8).

İmam Sâdık (a.s.) da şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah’ın yaratıklarından en çok nefret ettiği kimse insanların, dilinden korktuğu kimsedir.” (Kafi, 2/323/4). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).

OKAN EGESEL - YENİ MESAJ

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı