Ercan Uzun Uşak’ta Okul Müdürüne Yapılan Şiddeti Kınadı
Haber
03 Kasım 2023 - Cuma 12:17
 
Ercan Uzun Uşak’ta Okul Müdürüne Yapılan Şiddeti Kınadı
Dün Elmalıdere Ortaokulu Müdürüne karşı bir öğrenci velisi saldırdı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Uşak Haber Haberi
Ercan Uzun Uşak’ta Okul Müdürüne Yapılan Şiddeti Kınadı

Dün iddialara göre olay Elmalidere Ortaokulu'nda gerçekleşti. Öğrenci velisi M.F.Y. dün okula gelerek okul müdürü Mustafa Tuna'yı darp etti. Konu ile ilgili olarak Eğitim İş Sendikası Uşak Şube başkanı Ercan Uzun yazılı açıklamada bulundu ve olayı kınadı.
 
Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, Elmalıdere Ortaokulu  müdürüne yapılan şiddeti  kınadı.
 
Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmene şiddeti durdurun diyen Başkan Uzun açıklamasına şöyle devam etti; 2 Kasım Perşembe günü öğrenci velisi  M. F.  Y.  tarafından, Elmalı Dere Ortaokul Müdürü Mustafa TUNA makam odasında saldırıya uğramış, darp edilmiş ve okul araç gereçleri zarara uğratılmıştır.Eğitim İş Sendikası olarak, okul müdürüne yapılan şiddeti kınıyor, geçmiş olsun diyoruz.
 
 
Başkan Uzun; "Öğretmenlerin toplumsal saygınlığının zedelenmesine, sosyal statüsü ve okuldaki işlevlerini her fırsatta küçültmeye neden olan politikalar, eğitimde yaşanan şiddetin kaynağıdır. Bu güne kadar gerçekleşen öğretmene şiddet olayının faillerinin ceza almaması da dolaylı olarak teşvik niteliğindedir.Milli Eğitim Bakanlığı hala şiddet konusunda engelleyici ya da koruyucu herhangi bir politika geliştirmemiştir. Eğitimcilerin baskı ve şiddetin kıskacında bırakıldığı, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiği, eğitimin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisinin giderek yozlaştığı bir ortamda, eğitim-öğretimin toplumu dönüştürmesi ve iyileştirmesi beklenemez.
 
Atatürk’ün dediği üzere yeni nesiller öğretmenlere emanetse, öğretmenlerin çalışma güvenliği de sizlerin sorumluluğudur. Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.
 
Şiddet vakalarında idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelidir.
 
Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz. Öğretmene vurulan darbe geleceğe vurulan darbedir. Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmene şiddeti durdurun.”dedi.
    
Kaynak: Editör:
Etiketler: Ercan, Uzun, Uşak’ta, Okul, Müdürüne, Yapılan, Şiddeti, Kınadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı