AK Parti Gençlik Kollarından Filistin’e Destek
Haber
04 Kasım 2023 - Cumartesi 19:52
 
AK Parti Gençlik Kollarından Filistin’e Destek
Uşak Haber Haberi
AK Parti Gençlik Kollarından Filistin’e Destek

UŞAK HABERLER - AK Parti Uşak Gençlik Kolları üyeleri, Gazze'de son günlerde yaşanan İsrail saldırılarına tepkisiz kalmamak, ayrıca Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek amacıyla 'Filistin Yürüyüşü' düzenledi.
 

 

Eski belediye önünde bugün saat 13.00'te bir araya gelen kalabalık, Atatürk Anıtına kadar ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin bayrakları ile sloganlar eşliğinde yürüdü.  "Filistin Halkı Yalnız Değildir" yazılı büyük bir pankartın ardında yürüyen topluluk ayrıca " Kuduse Selam, Direnişe devam", 'Sessiz kalma soykırıma ortak olma' ve 'Filistin'de katilin parmak izi İsrail' yazılı dövizler taşıdı. Grup, yol boyunca “Kudüs bizimdir, bizim kalacak”, “Siyonist İsrail Filistin'den defol” ve “Mazlumlara selam, direnişe devam' sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.
 
 
 
Yürüyüşe Ak Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın'da destek verdi.
 
 
 
İSRAİL'E 'DUR' DİYORUZ'

Yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan Ak Parti Uşak Gençlik Kolları Başkanı İsmet Özkan, "Bugün Gazze'de soykırıma 'Dur' demek için buradayız. Bugün Gazze'deki vahşete, zulme, insanlık suçlarına 'Dur' demek için buradayız. Bugün İsrail'e 'Dur de' diyerek haykırıyoruz. Bu vatanın gençleri hem kültürü hem de uluslararası değerlere olan bağlılığın bir sonucu olarak Gazze'de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısındadır. Altını çizerek tekrar ifade ediyoruz; bugün Anadolu'nun her bir köşesinde milyonlarca genç, Gazze'de yavrusunun cenazesini kucağına almış bir annenin yüreğindeki sızıyı en derinden hissetmekte, bu zulme katkı sunan kim varsa hesabını tutmaktadır. Türkiye'nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK gençlik olarak daha adil bir dünya diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımızın izinde, her zaman mazlumların savunucusu olduğumuzu, insanlık ve hukuk bilmez canilerin karşısında olacağımızı belirterek 'SayStop' diyerek haykırıyoruz" dedi.
 
 
 
Konuşmanın ardından Ak Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları’da birer konuşma yaptılar.
 
Konuşmaların ardından kalabalık, sessizce dağıldı.
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti, Gençlik, Kollarından, Filistin’e, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı