Rıza ÖLMEZ RIZA ÖLMEZ: Su HAYATTIR..(2) Kışın Su Tüketmenin Faydaları
Yazı Detayı
03 Şubat 2023 - Cuma 00:19
 
RIZA ÖLMEZ: Su HAYATTIR..(2) Kışın Su Tüketmenin Faydaları
Rıza ÖLMEZ
 
 

Su HAYATTIR..(2)

Kışın Su Tüketmenin Faydaları

Kış aylarında su içmeye özen göstermek vücudu belli hastalıklara karşı korur ve kişinin kendini dinç hissetmesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, tüm dünyada insanların yeterli düzeyde su tüketmediğini gösteriyor. Vurgulanan bir başka konu ise kış aylarında su tüketimine ara verildiği yönünde. Oysaki suyu bilhassa kışın tüketmenin, insan vücuduna sağladığı yararlar oldukça yüksektir ve hastalıklarla mücadelede en önemli destekleyici unsurun “su” olduğu bilinmektedir. Soğuk havalarda su tüketmenin faydaları genel olarak şu şekillerde sıralanabilir;

 

Vücut Isısını Dengeler: Soğuk havalarda vücut ısı kaybını engellemeye çalışır. Dolayısıyla vücutta kan akışı yavaşlar bu da üşümeye neden olur. Yeterli su tüketimi, vücudun kan dolaşımını hızlandıracağı için vücut ısısını dengede tutacaktır.

 


Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir: Özellikle kış mevsiminde düzenli tüketilen su, doğal ilaç olarak tabir edilebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, gribal enfeksiyonlar ile idrar yolu enfeksiyonları gibi hastalıkları önlemede son derece etkilidir. Ayrıca mevsim geçişlerinde vücudun yorgun düşmesine bağlı olarak bağışıklık sistemi zayıflar. Bağışıklığın güçlendirilmesi için en etkili yöntemlerden biri dengeli ve düzenli su tüketmektir.

 


Cildi Nemlendirir: Su içmek cildi güzelleştirir. Kışın soğuklarda kuruyan, çatlayan ve gerilen cildin nemini kaybetmemesi için kremlere başvurmadan önce su tüketimine özen göstermek gerekir. Nemini almış cilt, soğuklara karşı daha dirençli, canlı ve parlak görünecektir.
Saç Problemlerini Önler: Kışın soğuk havalarda nemini kaybeden ve şehrin ağır havası altında matlaşıp, kırılan saçlar, dengeli su tüketimi ile canlılığını yeniden kazanacaktır.

 


Kiloyu Dengelemede ve Zayıflamada Etkilidir: Suyun yalnızca yaz aylarında zayıflamaya etkisi olduğu düşüncesi yanlıştır. Kışın, vücut suya olan ihtiyacını besinlerden karşılamaya çalışır. Bu da yeme isteğini artıracağından, kilo alımına neden olur. Düzenli su tüketerek, kışın da kilonuzu dengede tutabilir ve vücudunuzun yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

 


Tüm bunların yanı sıra dengeli su tüketimi, kabızlığa, vücut yorgunluğuna, unutkanlığa ve ağız kokularına karşı son derece etkilidir. Ayrıca emziren annelerin en önemli süt yapıcı kaynağının da su olduğu unutulmamalıdır. Suyu yalnızca yazın veya kışın değil yılın her mevsiminde, düzenli olarak tüketmek gereklidir.

 
Etiketler: RIZA, ÖLMEZ:, Su, HAYATTIR..(2), Kışın, Su, Tüketmenin, Faydaları,
Yorumlar
Haber Yazılımı